Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

16. Dönem İl Öğrenci Meclis Seçimi Yapıldı

aksaray’da 16. dönem İl

aksaray’da 16. dönem İl Öğrenci meclis başkanlığı seçimigerçekleştirildi. 4 aday öğrencinin kıyasıya yarıştığı seçimde fatih meslekiteknik ve anadolu lisesi 12’inci sınıf öğrencisi recep kaan atalay başkanlığaseçildi.   

milli eğitim bakanlığının seçme ve seçilme hakkınıöğrencilerin tanımlaması kapsamında 16 yıldır gerçekleştirdiği İl Öğrencimeclis başkanlığı seçiminin 16. seçimi aksaray’da gerçekleştirildi. kanuni İmamhatip lisesinde gerçekleştirilen seçimi milli eğitim Şube müdürleri veöğretmenlerden oluşan divan yönetti. fatih mesleki teknik ve anadolu lisesi 12.sınıf öğrencisi recep kaan atalay, fatih sultan mehmet ortaokulu 7. sınıföğrencisi elif eraslan, endüstri meslek lisesi 12. sınıf öğrencisi hakan yalvaçve ortaköy İlçesi mesleki ve teknik anadolu lisesi 11. sınıf öğrencisi sultandeniz’in yarıştığı seçimde fatih mesleki teknik ve anadolu lisesi 12’inci sınıföğrencisi recep kaan atalay başkanlığa seçildi. 39 öğrencinin oy kullandığıseçimde fatih mesleki teknik ve anadolu lisesi 12. sınıf öğrencisi recep kaanatalay 18 oy, fatih sultan mehmet ortaokulu 7. sınıf öğrencisi elif eraslan 10oy, endüstri meslek lisesi 12. sınıf öğrencisi hakan yalvaç 6 oy, ortaköymesleki ve teknik anadolu lisesi 11. sınıf öğrencisi sultan deniz 3 oy alırken,2 öğrencinin oyu da geçersiz sayıldı.

  “Öğrencilerin öncelikli hedefiuyuşturucuyla mücadele”

  yapılan seçiminardından projeleri ve yapılacak çalışmaları anlatan öğrencilerin gündeminde enönemli proje olarak uyuşturucuyla mücadele oldu. uyuşturucuyla mücadelekapsamında yapılacak çalışmalardan bahseden endüstri meslek lisesi 12. sınıföğrencisi hakan yalvaç, “milli eğitim müdürümüz ile görüştük biz. maddebağımlısı arkadaşlarla kan tahlili yapacağız. madde bağımlısı olan öğrencileritespit edeceğiz. polis ekiplerimiz ile birlikte satan torbacıya ve oöğrencimize gereken müdahaleleri yapacağız” dedi. 

  12. sınıf öğrenciosman güngör ise “uyuşturucuyla mücadele en başında yapılacak mücadelemiz.’damarlarındaki asil kanı kirletme’ diyerek okullarda, ilçelerde konferanslardüzenleyeceğiz. 3 köy okulumuza kütüphane açılıp şehitlerimizin isimleriverilecek” şeklinde konuştu.

  16. dönem İlÖğrenci meclis başkanlığı seçimini 18 oy alarak başkanlığa seçilen fatihmesleki teknik ve anadolu lisesi 12. sınıf öğrencisi recep kaan atalay’ın dagündeminde uyuşturucuyla mücadele en ön sırada yer aldı. atalay, “millieğitim bakanlığımızın 16 yıldır seçme ve seçilme hakkını öğrencilerin tanımasıiçin başlattığı projenin 16 dönem seçimi yapıldı. ben 16. dönem öğrenci ilmeclis adayıydım. aksarayımızda 437 okulumuz var. bu okullarımızdan önceilçelerde ilk 5’e kalan öğrencilerimiz seçildi. 2 hafta sonra yapılan ilöğrenci temsilciliği seçimi yapıldı. bugün ilk öğrenci temsilciliği seçiminde39 kişi oy kullandı. bu kişiler seçme ve seçilme hakkını en iyi şekildeanlayarak beni 18 oy ile başkan yaptı. Çok teşekkür ederim her birine. bundansonraki süreçte öğrenci kardeşlerimiz için elimizden gelenin en iyisiniyapacağız. Öncelikle okullarımızda uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerekarşı mücadeleye gireceğiz. uyuşturucuya merak saldığı için öğrencikardeşlerimizi uyarıp konferanslar vereceğiz. derslerinde broşürler dağıtarakbilinçlendireceğiz” diye konuştu.

İha

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Birlik ve Beraberlik Rüzgarı: Aksaray
Sıradaki Haber Yiğit Bozkurtlar bayramda bir arada: MHP’den duygusal ziyaret