Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

15 TEMMUZ, DEMOKRASİ DERSİDİR

mÜsİad aksaray başkanı eyup

mÜsİad aksaray başkanı eyup dağdaş “türk milleti’nin 15temmuz gecesi azmiyle, inancıyla, kanıyla kazandığı demokrasi zaferi,  yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyadademokrasinin yaşaması için bir teminattır” dedi.

mÜsİad aksaray başkanı eyup dağdaş, 15 temmuz darbegirişimi’nin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. türk milleti’nin,devletin ve ülkenin birliğini bozacak hiçbir girişime müsaade etmeyeceğini, 15temmuz’daki şanlı duruşun, bunu tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan dağdaş,açıklamasında şunları kaydetti:

“türkiye cumhuriyeti’nin en kanlı saldırılarından biriolan 15 temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihine kara bir leke olarakyazılmıştır.

fetÖ’nün organize ettiği bu kanlı saldırı, şanlı türk milleti’ningüçlü iradesiyle bertaraf edilmiş, eli kanlı fetÖ militanları hain emellerineulaşamamıştır.

15 temmuz gecesi milletimiz, hiçbir bahanenin ardınagizlenmeden, yaşlı, genç, kadın, erkek demeden darbecilerin karşısına çıkmış vecanı pahasına vatanını müdafaa etmiştir.

15 temmuz zaferi,demokrasinin teminatıdır

darbelerin ve seçilmiş hükümetleri devirmeye yönelik hertürlü girişimin, ülkeye ne denli büyük zararlar verdiğini, uzun yıllar boyuncakapanmayan yaralara sebep olduğunu en iyi bilen, en acı şekilde tecrübe edenülkelerden biri türkiye’dir.

türk milleti’nin 15 temmuz gecesi azmiyle, inancıyla,kanıyla kazandığı demokrasi zaferi, yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada demokrasinin yaşaması için birteminattır. tüm ülkelerin bu zafere sahip çıkması, hiçbir inanca ve ideolojiyesığmayan bu kumpasa karşı tavır alması ve lanetlemesi gerekmektedir.

ancak darbe girişimi ve ertesi, bizlere, bu kumpasınyalnızca fetÖ ile sınırlı olmadığını, birçok bileşeni olduğunu da açıkçagösterdi. Öyle ki, batı’nın, medya organları üzerinden ve siyasetçilerinsöylemleriyle demokrasi ve insanlık sınavından geçemediklerine şahit olduk.

“güçlü türkiye’yi hep birlikte İnşa edeceğiz”

dünyanın en yaygın ve etkin stk’sı olan mÜsİad, her zamanve her koşulda milli iradeden yana olmuş, onu zedeleyecek her girişiminkarşısında durmuştur.

15 temmuz darbe girişiminin ardından da tavrını net birşekilde ortaya koyan mÜsİad, hiç vakit kaybetmeden milletin ve devletin yanındayer aldığını açıklayarak,  türkmilleti’nin dik duruşunu, tüm dünyaya anlatmaya girişmiştir.

gittiğimiz her ülkede, memleketimizin birçok noktasında,demokrasinin lüks değil, zaruri olduğunu ve milli irade karşısında yükselen herharekete karşı durmak gerektiğini anlattık.

darbe girişiminin, türkiye’yi toplumsal olarak bölme veekonomik açıdan zora sokarak birtakım mecburiyetlere yöneltme gayreti olduğuaşikârdır. bu anlamda tehlikeyi görerek ülkesine sahip çıkan milletimiz, bu,dünyayı kendine hayran bırakan birlik ve beraberliğiyle geleceğe daha güçlüyürümektedir.

adeta bir “2. kurtuluş savaşı” olan 15 temmuz’un izleriniortadan kaldırarak fakat bu hainliği toplumsal hafızamıza da kazıyarak,geleceğimizi kuracağız.

o kara gecede gördük ki, türk milleti, vatan söz konusuolduğunda hiçbir engeli tanımıyor, ezip geçiyor. hedeflerimize, dünyanın engüçlü ülkelerinden biri olma tasavvurumuza da bu kararlılıkla ilerleyeceğiz.

yıllar içinde emekle, azimle çalışarak kazandığımızbaşarılarımızın birkaç terörist ve onların destekçileri aracılığıyla yerle birolmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

bu vesileyle, 15 temmuz’un ikinci yıldönümünde, türkiyecumhuriyeti yaşadığı sürece minnetle anılacak olan 15 temmuz şehitlerimizeallah’tan rahmet diliyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum”dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

MHP Aksaray İl Başkanı'ndan İttifak
Sıradaki Haber MHP Aksaray İl Başkanı’ndan ittifak bombası: AK Parti-CHP İttifak iddialarına Karataş’tan yanıt!”