Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

12 Eylül Kara Bir Günün Adıdır

mhpaksaray İl başkanı av. mustafa Çölkesen12 eylül darbesini yıldönümünedeniyle yaptığı

mhpaksaray İl başkanı av. mustafa Çölkesen12 eylül darbesini yıldönümünedeniyle yaptığı açıklamada;

“12 eylül 1980 tarihinde yaşanan askeri darbe öncesi ve sonrasıyla yakın tarihimizin en sancılısüreçlerinden biri olmuştur. o acılar ne yazık ki bugün bile taptaze karşımızdaiçimizde ve vicdanımızdadır. aradan 39 yıl geçmesine rağmen acısını dün gibiyaşadığımız 12 eylül’ü unutmamız mümkün değildir.

12 eylül 1980 Öncesi türk adına türklük adına türkiyecumhuriyeti adına verilen soylu mücadelede Şehit olan binlerce Ülküdaşımızı, 12eylül cuntasının astığı idam sehpasından hakka yürüyen 9 fidanımızı rahmet,minnet ve şükranla anıyorum. onlar bizim onurumuz, gururumuz, şerefimizdir.unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

milliyetçi-Ülkücü hareketin bu soylu mücadeleden amacıvatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve türkiye cumhuriyeti’nin ilelebet varolması, payidar kalması idi. cumhuriyet rejiminin marksist leninist komünistrejime dönüşmemesi idi. bu uğurda verildi birlerce Ülkücü Şehit. ama ne yazıkki; bu sürecin en ağır bedeli ödeyeni, en fazla mağduru ve mahkûmu Ülkücühareket olmuştur. Çünkü darbe öncesi olaylara “sağ – sol çatışması”olarak bakanların aksine, Ülkücü hareket türkiye’yi komünist emperyalizminekurban etmek isteyenlere karşı vatan müdafaası yapmış ve bu nedenle darbeninhedefi olmuştur.

türk milliyetçiliği gibi köklü ve aydın bir fikrin yılmazsavunucuları olan Ülkücüler, kızıl kurşunlardan sonra bu kez de idamsehpalarının ve zifiri karanlıklara boğulmuş zindanların yusuf yüzlüleriolmuştur.

benzerine az rastlanan bu büyük zulme rağmen Ülkücühareket, askerimize ve devletimize bir kez olsun sırtını çevirmemiş, düşmanolmamıştır.

bugün de milliyetçi-Ülkücü hareket, 12 eylül öncesi vesonrasında olduğu gibi demokrasiye ve millet iradesine olan yüksek inancınıliderimiz sn. devlet bahÇelİ’nin şiar edindiği “Önce Ülkem ve milletim,sonra partim ve ben” anlayışı ile sergilemeye devam etmektedir.

bu kara günün 39. yıldönümü vesilesiyle; başta baŞbuĞalparslan tÜrkeŞ olmak üsere 12 eylül askeri mahkemelerinde yargılanarak idamedilen mustafa pehlivanoğlu, ahmet kerse, ali bülent orkan, cengiz baktemur,cevdet karakaş, fikri arıkan, halil esendağ, selçuk duracık ve İsmet Şahin veŞehadete ulaşmış binlerce Ülkücü şehidimizi, taş medreselerde solan Ülküdevlerimizi dualarla anıyorum. allah mekanlarını cennet eylesin” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Aksaray’a gelen Önceki
Sıradaki Haber AK Parti Aksaray il teşkilatında coşkulu buluşma: Hulusi Akar teşkilatla bir araya geldi