Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YAPAY ZEKÂ İLE İLAÇLAR GÜVENDE

aksarayÜniversitesi (asÜ) teknik bilimler

aksarayÜniversitesi (asÜ) teknik bilimler meslek yüksekokulu bilgisayar teknolojileribölümü Öğretim görevlisi emre avuçlu, depolardaki ilaçların nem ve sıcaklıkdüzeyini otomatik olarak ideal seviyede tutan bir yazılım geliştirdi. 

zekicanlılara benzer şekilde çeşitli faaliyetler gerçekleştirebilecek akıllımakineler üretmeyi amaçlayan yapay zekâ teknolojisi ile hayatın pek çokalanında karşılaşıldığını belirten emre avuçlu, geliştirdiği sistem hakkındabilgiler verdi. yapay zekâ tekniklerinden olan, bulanık mantık tabanlı vegerçek zamanlı çalışan sistem ile depolardaki ilaçların bozulmasının önünegeçilebileceğini kaydeden avuçlu, “sistem, bilgisayar yazılımı sayesinde, eczadepolarındaki ilaçların nem ve sıcaklıklarını otomatik olarak ideal seviyedetutuyor. bu da ilaçların yapılarının bozulmasını önlüyor ve böylece ilaç ömrüuzuyor” dedi.  

sistemin,ilaçlar için sağlık bakanlığının belirlediği değerlerde çalıştığını da belirtenasÜ Öğretim görevlisi emre avuçlu, ilaçların bozulma riskinin tamamen ortadankalktığını vurguladı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Ortaköy Devlet Hastanesi Mercek Altında: Hizmet Kalitesi Değerlendirildi!