Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

VETERİNER FAKÜLTESİ’NDE 30 ÖĞRENCİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİ

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin,düne kıyasla veteriner fakültesi’nin bugün çok daha iyi yerlerde olduğunu,teknik altyapıyı hızla geliştirerek yarın daha da iyi yerlerde olmayı arzuettiklerini söyledi. 

– kendinizi farklıalanlarda da yetiştirmelisiniz –

bu yıl veteriner hekimliği eğitimine başlayan öğrencileriçin “beyaz Önlük giyme töreni” düzenlendi. fakülte konferans salonu’ndakietkinlikte konuşan asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin, öğrencilere, gerekderslerde, gerekse üniversite hayatı içerisinde kendilerini geliştirmeleritavsiyesinde bulundu. Üniversite döneminin öğrenciler açısından hayatıanlamlandırma ve tanıma dönemleri olduğunu kaydeden Şahin, “veteriner fakültesiöğrencilerimiz derslerinde akademik olarak yetişiyor. ama onlara tavsiyemderslerle yetinmemeleridir. Üniversitemizde her yıl, -çeşitli ilgi alanlarında- çok sayıda etkinlikdüzenleniyor. mutlaka bu etkinliklere katılın ve farklı alanlarda da kendiniziyetiştirin” dedi. lise döneminden kalan alışkanlıklar münasebetiyle üniversiteeğitiminin ilk döneminde öğrencilerin biraz zorlanabileceğini anımsatan asÜrektörü, “her geçiş kendi içinde biraz problemlidir. Üniversiteye bu yılbaşlayan öğrenciler, lise dönemindeki alışkanlıkları münasebetiyle ilk dönembelki biraz zorlanabilirler. ama işleri sıkı tutarsak bu zorlukları hızlıcaaşabiliriz” dedi. Şahin, sözlerinin son bölümünde, fakülte binasını yaptıranhayırsever işadamı osman altuntaş’a bir kere daha teşekkür etti.

– beyaz Önlük sadecebir kıyafet değildir –

fakülte dekanı prof. dr. mustafa cemal darılmaz dayaptığı konuşmasında, fakülteyi geliştirmek adına çalıştıklarını belirtti.Öğrencilerin, hayat maceralarını yeniden kodlayacak bir yola girdiğini, buyolun kolay olmadığını anlatan prof. darılmaz, “bu yol fedakârlık, kararlılıkve çalışma azmi ister. eğitim hayatınız boyunca tüm personelimiz sizlerinyanında olacak. hepinize başarılar diliyoruz” dedi. beyaz önlüğün sadece birkıyafet değil, mesleğe bağlılığın da bir ifadesi olduğunu söyleyen ÖğretimÜyesi doç. dr. zeki aras ise tedavi sanatının insanlık tarihi kadar eskiolduğunu vurgulayarak, “veteriner hekimliği tarihin en eski mesleklerindenbirisidir. hayvan sağlığı, hayvan refahı, halk sağlığı ve çevrenin korunmasındaönemli rol oynayan, çok geniş bir alana hizmet vermekteyiz. beyaz Önlük,verdiğimiz bütün bu hizmetler içinde önemli bir semboldür” dedi. fakülteyebirincilikle yerleşen mehmet kılıç isimli öğrenci de, yeni dönem öğrencileradına kısa bir konuşma yaptı.

yapılan açıklamaların ardından rektör Şahin, fakülteyöneticileri ve akademisyenleri ile aksaray İl tarım ve orman müdürü bülentsaklav, öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdi ve hediyelerini takdim etti. 30öğrencinin daha eğitim-öğretime başlamasıyla fakültedeki öğrenci sayısı 155’eulaştı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Ortaköy Devlet Hastanesi Mercek Altında: Hizmet Kalitesi Değerlendirildi!