Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taş Kırma Ünitesi Hizmete Başladı

aksarayÜniversitesi eğitim ve araştırma

aksarayÜniversitesi eğitim ve araştırma hastanesinde taş kırma ünitesi hizmet vermeyebaşladı. 

geçtiğimiz yıl hizmete giren aksaray Üniversitesi eğitimve araştırma hastanesinde vücut dışı Şok dalgalarıyla taş kırma (eswl) ünitesi böbrektaşlarını yok edilebilecek.   

eswlcihazlarının en büyük özelliği; hedeflenen taşa çok küçük odaklı şok dalgalarıuygulayabiliyor olmasıdır. bu sayede taş kırma işlemi hastalar için ameliyatagerek kalmadan ağrısız ve konforlu bir şekilde gerçekleşmektedir. ayrıca şokdalgalarının küçük bir odakta toplanarak taşa uygulanması, çevre böbrekdokularında meydana gelebilecek hasarı önlemekte ve yüksek parçalamaverimliliği sunmaktadır. bu cihaz elektromanyetik olarak şok (ses) dalgalarıoluşturmakta, bu sayede efektif bir şekilde ses dalgasını odak noktasınaulaştırmaktadır. bu işlem sırasında cihaz çok az ses çıkarttığı için hastayırahatsız etmemektedir.

bu sistemihamileler de, kanama bozukluğu olan hastalarda, kanama bozukluğuna sebep olacakilacı kullanan hastalarda ve ciddi enfeksiyonu olan hastalarda uygulamaşansımız yoktur. bu sistem hastanın iyi seçilmesi ve eswl’nin sınırlarının iyibilinmesiyle başarı oranı ciddi oranda artmaktadır. hastadaki başarı oranıtaşın büyüklüğü, böbrekteki yerleşim yeri, taşın cinsi, hastadaki vücut kitleendeksi ve kullanılan enerjiye göre değişmektedir.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Sağlık Hizmetleri Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını ziyaret etti