Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarım Müdürlüğü önceden tedbir alıyor:Aksaray’da şap kampanyası!

Aksaray Tarım İl Müdürlüğü,

Aksaray Tarım İl Müdürlüğü, Büyükbaş Hayvanlara Şap Aşısı Kampanyasını Hızla Sürdürüyor
İlimizde hayvan sağlığını koruma amacıyla başlatılan şap aşısı kampanyası devam ediyor. Aksaray Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, ücretsiz olarak temin edilen aşılarla hafta sonları dahil olmak üzere hızlı bir şekilde aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

Aksaray Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü, 29 Ocak 2024 tarihinde başlattığı şap aşısı kampanyasını 21 Şubat 2024 tarihine kadar sürdürerek büyükbaş hayvanlara 105.074 doz şap aşısı yapmıştır. İlimiz merkezinde 48.850 doz, ilçelerde ise 56.224 doz olmak üzere gerçekleştirilen aşılama çalışmaları, hayvan sağlığı ve hastalıklarının önlenmesi adına büyük bir öneme sahiptir.
Aksaray Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, ekiplerin Bakanlık tarafından temin edilen ücretsiz aşılarla hızla ve etkili bir şekilde çalıştığını belirtmişlerdir. Aşılama kampanyasının bir an önce tamamlanması için büyük çaba sarf edilmekte olup, il genelindeki hayvanların sağlıklı bir şekilde korunması hedeflenmektedir. Bu önemli çalışma ile şap hastalığının etkileri en aza indirilerek hayvancılık sektörü desteklenmeye devam edilecektir. Haber: Ağustos GERÇE