Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık-Sen’den Aile Sağlığı Merkezlerine Ek İş Yüküne İtiraz!

Sağlık-Sen Aksaray Başkanı Rıfat

Sağlık-Sen Aksaray Başkanı Rıfat Kaya, Sağlık Bakanlığı’nın aile sağlığı merkezlerinde aşı reddi veren vatandaşlara yönelik yeni dilekçe doldurma talebine itiraz etti. Kaya, bu kararın merkezlerin iş yükünü artıracağı ve mali kayıplara neden olacağı konusunda uyarıda bulundu. Sağlık-Sen, ilgili işlemler için sürenin uzatılmasını talep etti.

Aksaray Sağlık-Sen Başkanı Rıfat Kaya, Sağlık Bakanlığı’nın aile sağlığı merkezlerinden sisteme girilmesine rağmen aşı reddi veren vatandaşlara yönelik yeniden dilekçe doldurtulması talebine itiraz etti.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, Mayıs ayının bitimine iki gün kala alınan bu yeni evrak düzenleme kararının, aile sağlığı merkezlerinin iş yükünü gereksizce artıracağı belirtildi. Kaya, bu kararın merkezlerde çalışan sağlık personelinin verimliliğini düşüreceğini ve mali kayıplara yol açacağını dile getirdi.

Kaya, aile hekimlerinin performans değerlendirmesinde dikkate alınan bu uygulamanın, asıl başarı puanlarını etkileyerek maddi kayıplara neden olabileceğini belirtti. Bu durumun çalışanların motivasyonunu olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Sağlık-Sen, kısa süre içerisinde kayıtlı hastaların aile sağlığı merkezlerinde evraklarının düzenlenmesinin mümkün olmadığını belirterek, bu işlem için tanınan sürenin uzatılmasını talep etti. Bu talebin sadece aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının iş yükünü hafifletmek amacıyla yapıldığını ifade eden Kaya, sürenin uzatılmasının hizmet kalitesine de olumlu katkı sağlayacağını savundu.

Sağlık-Sen, taleplerini yazılı olarak da Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini belirtti. Sağlık-Sen yetkilileri, aile sağlığı merkezlerinin daha verimli ve etkili çalışabilmesi için bu tür kararların çalışanlarla istişare edilerek alınmasının önemine dikkat çekti.

Fatma Altınok