Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık raporları geçerlilik süresi uzatıldı: İşte o tarih!

Sağlık Bakanlığı, COVID-19 salgını

Sağlık Bakanlığı, COVID-19 salgını sürecinde alınan önlemler çerçevesinde sağlık raporlarının geçerlilik süresini genişletti. Yayımlanan son duyuruya göre, 1 Ocak 2020 tarihinden sonra sona ermiş ve yenilenmemiş tüm süreli raporlar, önceki duyuruda belirtildiği üzere 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli kabul ediliyordu.

Ancak, sağlık hizmeti sunucularında yaşanan yoğunluğun azaltılması ve mevsim koşullarına bağlı artan sağlık hizmeti talebinin karşılanmasının öncelendiği belirtildi. Bu doğrultuda, 1 Ocak 2020’den sonra sona ermiş ve yenilenmemiş sağlık raporu bulunan kişilerin raporları, 30 Haziran 2024 tarihine kadar geçerli kabul edilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bu süreçte usulüne uygun olarak yapılan ilk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan rapor itiraz başvuruları karşılanacak. Ayrıca, maluliyet tespiti, vergi indirimi nedenleri ile kurumların sevki ile talep edilen kontrol muayeneleri ve malûlyet rapor işlemleri normal şekilde sürdürülecek.

Sağlık raporlarına ilişkin bu süre uzatımı, sağlık hizmetlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini ve toplumun ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verilmesini amaçlıyor.

Bu süreçte, vatandaşların sağlık kurumlarından ve resmi duyurulardan güncel bilgi alarak süreçleri takip etmeleri önem taşıyor.
Haber; Hakan Hidayet Deniz