Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık Bakanı, Aksaray’da görev yapan doktoru tebrik etti

SAĞLIK BAKANI DR. FAHRETTİN

SAĞLIK BAKANI DR. FAHRETTİN KOCA’DAN AKSARAY PAYLAŞIMI:
Aksaray’da görev yapan doktoru tebrik etti

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Bağlıkaya Aile Sağlık Merkezi’nde görevli olan Dr. Samet Gültekin’in mobil hizmet programı kapsamında bazı köylerdeki vatandaşlara sağlık hizmeti verdiği anları sosyal medya hesabından paylaştı.
Aksaray’da görev yapan bir doktorun haftanın iki gününü mobil hizmete ayırarak köylere gittiği anların videosunu paylaşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Doktor Samet Aksaray Bağlıkaya Aile Sağlık Merkezi’nde görevli hekimimiz. Sorumluluğunda 2 bin 400’e yakın hasta var. ‘Bir yıl kalır ayrılırım’ dediği görev yerinde dördüncü yılında. Haftanın iki gününü mobil muayene hizmetlerini ziyaretlerine ayırıyor. 4 köy geziyor ve takibindeki hastalarıyla bir araya geliyor.” dedi.
“AİLE HEKİMİNİZİ ERKEN TANIYIN”
Videoda Dr. Samet Gültekin, mobil hizmet programı kapsamında Çavdarlı, Nurgöz, Boyalı ve Bostanlık köylerinin kendisinin sorumluluğunda olduğunu belirterek, köylerde vatandaşlara verdiği sağlık hizmetini anlattı. Videoda, Gültekin’in hastalarına sıcak yaklaşımı dikkat çekti. Dr. Samet Gültekin, “Hastalarımızın rutin kontrollerini gerçekleştirdik. Kanını aldığımız hastaların sonuçlarını değerlendirdik. İlaç düzenlemelerini yaptık. Bebek aşıları, gebe kontrollerini gerçekleştirdik.” diyerek köylerde verdikleri hizmette sınır tanımadıklarını ortaya koydu.
Gültekin, “Biz aile hekimleri olarak hastalarımızın sadece hastalık durumlarında değil her zaman yanındayız. Aile hekiminize erken tanıyın.” şeklinde konuştu.


AKSARAY’DA 145 AİLE HEKİMİ BULUNUYOR
Doktorun köylere gittiği günlerde, camilerden anons yapılarak ilaç yazdırmak ve muayene olmak isteyenlere duyuru yapılıyor. Köylerde yaşayan vatandaşlar ise köylerine kadar ulaşan sağlık hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Doktorumuzdan çok memnunuz. Hizmette sınır yok.” dedi.
Videonun sonunda Aksaray’da 76 Sağlık Evi, 145 Aile Hekimliği Birimi, 62 Aile Sağlığı Merkezi ve 145 Aile Hekimi bulunduğu, Tüm Türkiye’de ise 26 bin 445 aile hekimi bulunduğunu bilgileri yer aldı. haber: Ağustos GERÇE