Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KALBİNİN DELİK OLDUĞUNU 55 YAŞINDA ÖĞRENDİ

kalbinde doğuştan2,5 cm’lik delik

kalbinde doğuştan2,5 cm’lik delik bulunan bayram karakülah, kalbinin delik olduğunu 55 yaşındaöğrendi. 

kalpte bulunandelik, aksaray Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi anjiyografiünitesinde, açık kalp ameliyatı olmadan anjiyo yöntemi ile kapatıldı.

yorgunluk venefes darlığı şikayeti ile aksaray Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesinebaşvuran bayram karakülah’ın (55), yapılan tetkiklerde kalbinde doğuştan 2,5cm’lik delik bulunduğu bu nedenle temiz kan ile kirli kanın karıştığı farkedildi.

hastanenin,kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi konseyince değerlendirilen hastaya,kasıktan girilerek anjiyografi benzeri bir yöntemle müdahale etme kararıalındı.

yarim saattedelİk kapatildi

aksarayÜniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi anjiyografi ünitesine alınan bayram karakulah’a, kardiyoloji uzmanları tarafından,anjiyo personeli, anestezi personeli eşliğinde kasıktan girilerek anjiyobenzeri yöntemle müdahale yapıldı.

kalptebulunan  2.5 cm’lik delik, yarım saatgibi kısa bir sürede  başarı ilekapatıldı.

yapılan delikkapatma işleminden sonra kontrol amaçlı birgün süre ile hastanede tutulan hasta,ertesi gün sağlıkla taburcu edildi.

en Çok tercih edilen yöntem

kalpte bulunandeliği yarım saat gibi kısa bir sürede, ameliyata gerek kalmaksızın kapatankardiyoloji uzmanlarından yrd. doç. dr. sinan İnci; “doğuştan kalpte bulunandelikler, önceden açık kalp ameliyatı yöntemi ile kapatılmaktaydı.  gelişen modern tıbba bağlı olarak ülkemizdeuzun zamandır uygulanan ve bizimde aksaray’da uyguladığımız kasıktan anjiyobenzeri yapılan işlem, ameliyata alternatif olarak yapılan önemli bir tedaviyöntemidir.

bu yöntemleyapılan işlemler sonrasında hastalar aynı gün ayağa kalkıyor ve birgün sonrataburcu ediliyor.  kesi ve dikişatılmaksızın, ameliyat izi olmadan hastanın kısa sürede iyileşerek günlükyaşantısına dönebilmesini sağlayan ve günümüzde en çok tercih edilen  anjiyo benzeri yöntemi aksaray Üniversitesieğitim ve araştırma hastanesinde başarı ile uyguluyoruz” dedi.

sadece yorgundum,baŞka bİr sikinti hİssetmedİm

doğuştan gelenhastalığını hiç fark etmediğini, aksaray Üniversitesi eğitim ve araştırmahastanesi kardiyoloji uzmanı yrd. doç. dr. sinan İnci’nin dikkati sayesinderahatsızlığının fark edildiğini ve yapılan işlem sonrasında sağlığınakavuştuğunu belirten bayram karakülah (55), “sadece yorgunluk hissediyordum,başka bir sıkıntı hissetmedim. aksaray’da modern bir sağlık kuruluşunda tedavi olmak çok güzel birduygu. hastalığım sürecinde sevdiklerim hep yanımda yakınımda oldular.aksaray’a böyle bir imkanı kazandıranlara, emeği geçenlere ve sağlığıma kavuşmamavesile olan doktorlara çok teşekkür ediyorum” dedi. 

aksaray halkı bize güveniyor

asÜ eğitim vearaştırma hastanesi kardiyoloji uzm. yrd. doç. dr. sinan İnçi, “aksaray halkıkalp hastalıkları konusunda bize güveniyor” dedi.

kalp hastalıklarısıklığının günümüzde giderek arttığına dikkat çeken yrd. doç. dr. İnci,“polikliniklerimize ve anjiyografi bölümümüze her geçen gün başvuran hastasayısı artmaktadır. hastalarımıza her türlü hizmeti asÜ eğitim ve araştırmahastanesinde vermek adına, alanımızda ki en yeni tedavi yöntemlerini takip edip,hastanemizde uyguluyoruz ve uygulamayada devam edeceğiz.  aksaraylı hemşerilerimizin kalp hastalıklarıkonusunda biz hekimlere olan güvenlerine ve ilgilerine teşekkür ediyoruz.aksaray, bölgenin kalp merkezi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemektedir.bu süreçte desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen hastane yöneticilerine deşükranlarımızı sunuyoruz” dedi.   

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Ortaköy Devlet Hastanesi Mercek Altında: Hizmet Kalitesi Değerlendirildi!