Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünya Ruh Sağlığı Günü İçin Farkındalık Çalışması

aksaray İl sağlık müdürlüğü

aksaray İl sağlık müdürlüğü ruh sağlığı programlarıbirimi tarafından; değişen dünyada gençler ve ruh sağlığı” olarakbelirlenen 10 ekim dünya ruh sağlığı günü farkındalık çalışmaları yapılmıştır. 

gençlik dönemi; bireyin sosyal ve fiziksel değişiklikleryaşadığı, yetişkin rolüne hazırlandığı, kimlik bulma çabalarının arttığı birdönem olmakla birlikte, önemli ruhsal hastalıkların ortaya çıkma riskini debarındıran bir süreçtir. günümüzde gençler, daha önceki dönemlerden daha farklıve hızlı değişimlerin olduğu bir dönemde yaşamakta, teknolojik gelişmelereyoğun olarak maruz kalmaktadır. bu hızlı değişim ve gelişmeler, onlarınhayatında olumlu olduğu kadar, doğru olarak desteklenmediğinde olumsuz bir takımetkilere de sebep olabilmektedir. gençlerin birçoğu teknolojinin sunduğu sanalilişkilerle bağ kurmaya çalışırken, sosyal etkileşimin azlığı onları yalnızhissettirmekte, ruh sağlığını güçlendirecek ya da psikososyal destekalabilecekleri doğru kaynakları da bilememektedir. bu nedenle onların doğruyönlendirilmeleri ve psikososyal yönden aradıkları destekleri neredenbulacakları konusunda bilgilendirilmeleri oldukça önemlidir. gençlergeleceğimizin teminatıdır ve geleceğimiz gençlerin sağlıklı, mutlu ve üretkenolmalarına bağlıdır.

   gençler ve ruhsağlığına dikkat çekmek üzere, müdürlüğümüz koordinasyonunda, 10 ekim 2018tarihinde saat 10:00’da  bir farkındalıkçalışması yürütülecektir. aksaray eğitim ve araştırma hastanesi’nde görevlipsikiyatri uzmanı dr. Şengül İlkay tarafından ticaret odası konferanssalonu’nda,  gençlik merkezikoordinesinde “psikolojik dayanıklılık” konulu seminer verilmiştir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Sağlık Hizmetleri Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını ziyaret etti