Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Diyetisyen Murat Serkan SİNAV Uyarılarda Bulundu

diyetisyen murat serkan sinav

diyetisyen murat serkan sinav yaptığı açıklamada: Çocuklarımızbizim için çok değerlidir bizde bunun farkında olarak geleceğimiz olançocuklarımızın beslenmesine önem göstermeliyiz.

Özellikle okul çağında bulunan çocuklarımız fiziksel,psikolojik ve sosyal açıdan yeni bir adım attıkları için beslenme konusunda dayeni alışkanlıklar kazandırmalıyız. ayrıca konuya farklı bir açıdan bakacakolursak kronik hastalıkların(şişmanlık, obezite, diyabet ve hipertansiyon vb.)çoğu bu dönemde yani çocukluk çağında karşımıza çıkmaktadır. bunun önüne geçmekise bizim elimizde büyük görev çocuklarımızın ailelerine düşüyor.

besin ögelerimiz üç tanedir. korbonhidrat, protein, yağolmak üzere bu besin öğelerini gün içinde dengeli bir şekilde dağıtmak gerekir.tek taraflı olarak değil de çok yönlü olarak beslenmeyi tercih etmeliyiz.Özellikle büyüme döneminde olan çocuklar için yağlı besinler, çikolatatürevleri, işlenmiş et ürünleri ( salam, sosis vb.) bunlardan uzak durmamızdafayda var. daha çok ambalajlı ürünlerden çok yapımını bildiğimiz doğalürünlerin, besinleri tüketmelerini öneririz.

 diyetisyen sinavaçıklamasının devamında: süt ve süt ürünleri adölesan(ergenlik) dönemindekiçocuklarımızın ve gençlerimizin büyümesinde, ağız ve diş sağlığında ve fizikselgelişimlerinde büyük bir paya sahiptir. bundan ötürü mutlaka her öğünde süt vesüt ürünlerinin tüketimine önem vermemiz gerekmektedir.

birazcık öğünlerden bahsedecek olursak sabah kahvaltısıgünün en önemli öğünlerinden bir tanesidir. mutlaka sabah kahvaltısın öneminive gerekliliğinin farkında olmamız gerekmektedir. genel olarak duruma bakacakolursak günlük 6 öğün şekilde beslenmeliyiz. 3 ara öğün 3 ana öğün şekilde araöğünlerde meyve ve süt ürünü tüketimine dikkat etmemiz gerekiyor. dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Ortaköy Devlet Hastanesi Mercek Altında: Hizmet Kalitesi Değerlendirildi!