Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BİRLİKLE’YİZ VE BİRLİKTE’YİZ.

34. bölge  aksaray,kırşehir  eczacı

34. bölge  aksaray,kırşehir  eczacı odası  başkanı ecz. fatih Özçiftçi    14 mayıseczacılar günü nedeni ile yaptığı basın açıklamasın da sorunlarımız var.Çözeceğiz. Çözmek için mücadele ediyoruz. türk eczacılığını teknolojiye çağauygun hala getireceğiz. getirmek için mücadele ediyoruz dedi.

eczacı odası başkanı  ecz. fatih Özçiftçiyaptığı açıklamada  şunlara değindi; bugüzel ve yalnız toprakların ilk tıp bilimleri okuluolan meketep-i tibbiye-iŞahane  bünyesinde 14 mayıs 1839yılında  bir sınıf kuruldu. bu sınıf, ilkeczacılık sınıfıdır. İşte, o günün hatırasına biz, 14 mayıs gününü eczacılıkgünü olarak, eczacılık bayramı olarak, kutluyoruz.bu yıl eczacılık bayramımızın179. yılı… bu vesileyle tüm meslektaşlarımızın, kamu eczacılarımızın,sektörümüze  gönül vermiş dostlarımızıneczacılık bayramını kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. kutlu olsun…

yönetimlerinde bağımsız 26 bin eczacı olarak bireczacılar, idari olarak yine yönetimlerinde bağımsız 54 eczacı odamızabağlıyız, 54 ecza odamıza bağlıyız. 54 eczacı odası da, kuruluşunun 62.yılınıkutladığımız birliğimiz, birlikteliğimiz olan türk eczacılar birliğinebağlıdır.bu yıl türk eczacılar birliğinin 62.yılını …62 yıldır birlikle, 62 yıldır birlikte temasıyla kutluyoruz. kutluolsun…
biz birlik’leyiz ve birlikte’yiz.

sorunlarımız var.Çözeceğiz… Çözmek için mücadeleediyoruz. türk eczacılığını teknolojiye çağa uygun hala getireceğiz… getirmekiçin mücadele ediyoruz.

bildiğiniz  gibimedikal malzemeler artık eczanelerden temin ediliyor. hastalarımıza dahakaliteli bir sağlık hizmeti verebilmek için her geçen gün kendimizi yenileyerekbirlik’leyiz ve birlikte’yiz... eczacılarımızındanışmanlık rolünü geliştirmek, hastalarımızın sağlık sorunlarını iyileştirmekve kamu kaynaklarını daha verimli kullanılmasını sağlamak için, rehber eczaneproje’siylebirlikle’yiz ve birlikte’yiz.

sağlık bakanlığı ve milli eğitim bakanlığı ile iş birliğihalinde oluşturduğumuz, eğitim modüllerimiz ve eğitim havuzlarımızla, 40bin’eyakın eczane personelimizin niteliklerini yükseltmek için,

eczacının eczanede bulunmaması anlamında büyük bir halksağlığı sorunu olan muvaazayı önlemek için,

akılcı ilaç kullanımı ile kamu kaynaklarını daha verimlikullanmak için birlikle’yiz ve birlikte’yiz.

yerli ilaç sanayine destek olarak, 7 gün 24 saatülkemizin dört bir kısmında nitelikli sağlık hizmetini hastalarımızaulaştırarak, yaşanan tüm afetlerde ve falaketlerde taşın altına elimiziuzatarak birlikle’yiz ve birlikte’yiz.
34.bölge aksaray-kırşehir eczacı odamız 5 Şubat 1992 yılında kurulmuştur. aradageçen 26 yılın ardından her geçen gün daha da kurumsallaşmakta, daha dagelişmekte, daha da çağ uygun hala gelmektedir.bunun için odamızda öncedenyönetici olarak özverili bir şekilde görev yapmış tüm yönetim kurulu üyelerimizgibi bizde var gücümüzle çalışıyoruz.elimizden gelenin en iyisini yapabilmekiçin buradayız. burada odamızın kurumsallaşmasına, gelişmesine, büyümesine katkıkoyan tüm meslektaşlarıma canı gönülden teşekkür etmek istiyorum.

her yıl gibi bu yılda bayramımızı coşkuyla  kutluyoruz.bu kutlamaları çeşitlietkinliklerle taşlandırıyoruz.bu etkinlikler tüm meslektaşlarımızı,birlikle ve birlik’te olabilmek içindavet ediyoruz.
birlik’le ve birlik’te  bir derdimiz var.
derdimiz ne ? derdimiz eczacılık yeminindeki ‘’hayatımı insanlık hizmetinevakfedeceğime ‘’ cümlesinden aldığımız güçle sağlık sistemini, 21.yüzyıla ve buteknolojiye yakışır seviyelere taşımaktır. bizler çalışanlarımızla,bilgimizle,becerimizle ve kabiliyetlerimizle 21.yüzyıla hazırız.

toplumun sağlığı,kamu yararı ve mesleki geleceğimiz içinhastalıkta, sağlıkta,yaşamınızın her aşamasında eczacınız yanınızda…
buraya kadar geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum . tüminsanlığa mutlu ve sağlıklı günler diliyorum dedi.

haber yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Sağlık Hizmetleri Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını ziyaret etti