Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bilimin Işığında Toplumun Kalbinde

14 Mayıs Eczacılar Günü,

14 Mayıs Eczacılar Günü, Aksaray Eczacılar Odası Birliği tarafından kutlandı. Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Fatih Özçifçi ve beraberindeki bir grup eczacı, Atatürk anıtı önünde basın açıklamasında bulundu. Oda Başkanı Özçifçi, günün anlam ve önemine özel yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “biz eczacılar,184 yıldan bu yana bilginin ve şifanın adresi olduk. Toplumun bütün kesimlerine, bilimin ışığında,her türlü koşulda kesintisiz şifa dağıtmayı görev bildik. Türk Eczacıları Birliği olarak bu yılki 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü temamızı “Bilimin Işığında, Toplumun Kalbinde, İlacın Olduğu Her Yerde Eczacı” olarak belirledik.”

Başkan Özçiftçi yaptığı açıklamanın devamında, “Biz Eczacılar, en kolay erişilebilen birinci basamak sağlık danışmanları olarak; ihtiyaç duyulan her anda, mesleki sorumlulukla hastalarımızın yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Biz Eczacılar, pandemi döneminden doğal afetlere kadar her olağanüstü koşulda halkımızın yanındaydık. Pandeminin zor koşullarında eczanelerimizde, hastanelerde ve diğer görev alanlarımızda, ilaç eczacılık hizmetlerinin kesintisiz olarak sürmesi için fedakârca çalıştık. Biz Eczacılar, ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde de toplum sağlığını korumak adına en hızlı harekete geçen meslek gruplarının başında geldik. Ülkemizdeki tüm Bölge Eczacı Odalarımızla birlikte, 46 bini aşkın meslektaşımızın desteği ile vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için ilk gün itibariyle organize olduk.” Sözlerine yer verdi.

Meslektaşlarının toplumun kalbinde olduğunu belirten Özçiftçi, “Toplum sağlığı açısından üstlendiğimiz kritik roller, pandemi ve afetler gibi acı tecrübeler ışığında kamuoyu tarafından daha fazla görünür hale geldi. Meslektaşlarımızın her koşulda gösterdiği bu fedakârlık karşılıksız kalmadı, eczacıyı toplumun kalbine yerleştirdi.” ifadesini kullandı.

Toplum sağlığının korunması için daima çaba sarf edeceklerini ifade eden Başkan Özçiftçi, “toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunulması ve daha iyi bir sağlık ortamının tesisi için yoğun çaba sarf eden bir mesleğin mensubu olmanın gururuyla yolumuzda yürümeye devam edecek, nice 14 Mayıs’ları yine hep Birlikte kutlayacağız.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Ağustos Gerçe