Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAKIMLI GÖRÜNMENİN PÜF NOKTALARI

sağlıklı bir şekilde bakımlı

sağlıklı bir şekilde bakımlı ciltlere sahip olmakisteyenler için derin cilt bakım işletmesinin sahibi siyami bakıcıya konukolarak bilgiler aldık.

bakıcı; “35 yıldır bu işi yapıyorum kimya mühendisiyim.genel olarak cilt bakım ürünleri üzerine çalışıyoruz. bizim ürünlerimizinözelliği dermatolojik ürün olması. yani kozmetikten daha çok tamamenantifilojistik tedavi etme özelliği olan ürünler bulunduruyoruz. aynı zaman daburada cilt bakımı ve lazer de yapıyoruz. İnsanların ciltle ilgili bu günekadar çözemediği kahverengi lekeler ve sivilce tedavisinde oldukça başarılıyız”dedi.

buraya daha çokbaylar mı bayanlar mı tercih ediyor?

son zamanlarda bay müşteri oranımız da arttı. erkekler deartık cilt bakımı ne kadar önemli, cilt temizliğinin ne kadar önemli olduğununfarkına vardı. daha önce tamamen bayan müşterilerimiz geliyordu ama artıkerkekler de bakımlarına dikkat ettikleri için erkek müşterilerimizde bizi tercihediyorlar.

cilt tedavisinde nasılbir yöntem kullanıyorsunuz?

Önce hastalığın, cilt probleminin niteliği çok önemli.bazı ürünler var hidroklorür denilen bir madde içerir. deriyi soyma işlemiyaparak. deriyi soyarlar alttan yeni deri çıkacağını sağlayacağını zannederler.halbuki öyle değil bu işlem. vücudun kendini korumak amacıyla kendisininürettiği melanin denen bir sıvı vardır. hem koruma vazifesi yapar hem de cilderenk verir. biz bu işlemi melanin dengesini sağlayarak yani vücudun ne kadarihtiyacı varsa ok kadar melanin üretmesini sağlıyoruz. tedavimiz o şekildeoluyor.

bunun için birtest gerekiyor mu.

hayır. bu olay güneşin dik geldiği sivri bölgelerdeoluşur.  yani alın üstü, burun üstü,dudak üstü ve çenenin sivri bölümleri. tabi biz bunu önlemek için güneşkoruyucu daha doğrusu ultraviyole filtresi olan ürünleri tavsiye edereköncelikle bunun olmasını engelliyoruz. olduktan sonra ise melanini dengeleyerektedavi ediyoruz.

kadınlar veerkelerin sağlıklı bir cilt için tavsiyeniz var mı?

kadınların ve erkeklerin yapması gereken en önemli işsabahları ve akşamları cildi derinlemesine temizlemektir. bu su ve sabunlaolmuyor. cildi alt deriden itibaren temizlemek gerekiyor bu birinci aşamadır .ve mutlaka yapması gereken bir işlemdir akşam yatmadan önce temizleyecek sabahuyandığınız zaman ilk olarak temizleyici kullanmak.

ondan sonraki işlemde mutlaka bir nemlendiricikullanmalıdır. ama bu nemlendiricinin içinde kimyasal madde ve özellikle. bakınbunun altını çiziyorum özellikle vazelin içeren probiyotiklerin bulunmamasıgerekiyor. yani yağ içermeyecek yağ ile su çok ayrı işlerdir. cilde nemvereceksiniz yağ değil. cildi yumuşatmak adına bunu yapmayacaksınız.

vazelin cilde iyigelir diye bir sanı vardı bu yanlış mı?

Önce vazelinin neden üretildiğini bilmek lazım. vazelinham petrolden elde edilen bir yağdır. cilde sürüyorsunuz vücudunnemlendirildiğini zannediyorsunuz. halbuki o yumuşatıcıdır. İçinde yağ olduğuiçinde güneşi çekme özelliği vardır. hem erken yaşlanırsınız hem de kahverengilekeler pigmentasyon dediğimiz problemle karşı karşıya olursunuz. bunun ilerisafhası cilt kanseridir.

cilt temizliğinisadece makyaj yapan insanlar mı yapması lazım?

herkesin cilt temizliği yapması lazım. cilt kendisinigece 12:00 ile 03:00 arası yeniler. bu arada oksijen alma, yenileme işlemibaşlar. yani siz uykuya daldığınız an vücut kendini yenilmek için çalışmayabaşlar. mutlaka temiz bir ciltle yatmak lazım ki cildin oksijen almasınısağlamak gerekiyor. yenileme işleminin sonunda vücut ölü deriyi otomatik olarakvücuttan atar. yani vücudun yabancı maddeleri atma özelliği vardır. onları dasabah mutlaka, bu sevum, asit fazlalığını da mutlaka sabah uyandığınızdaalmanız lazım ki hem gözenek açılsın hem de cilt sürekli şekilde nefes almasısağlansın. bunda da temizlik ve nemlendirici çok önemlidir.

bakıcı son olarak “beni amacım öncelikle insanlarafaydalı olmak. bu sebepten tüm aksaraylı hemşerilerimiz bilgilendirmek içinbekliyorum” dedi.

haber avni kuru

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Sağlık Hizmetleri Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını ziyaret etti