Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY’IN İLK HEMATOLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

sağlık bakanlığı’nca mecburi hizmet

sağlık bakanlığı’nca mecburi hizmet yükümlülüğükapsamında aksaray Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi’ne atananhematoloji uzman hekimi dr. fatoş dilan atilla görevine ve hasta kabulünebaşladı. 

ege Üniversitesi tıp fakültesi hematoloji bilim dalı’ndanuzmanlığını alan dr. fatoş dilan atilla aksaray Üniversitesi eğitim vearaştırma hastanesi’ne ilk kez bir hematoloji uzmanının göreve geldiğinibelirtti ve “hematoloji bölümü olarak iyi huylu ve kötü huylu kanhastalıklarıyla ilgileniyoruz. İyi huylu kan hastalıkları; kansızlıklar, bazıkan hücrelerindeki düşüklükler veya yükseklikler olarak kısaca tanımlanabilir.kanama ve pıhtılaşma bozuklukları da bizim alanımız içerisinde. bundan dahaönemlisi lösemi olarak halk arasında bilinen kan kanserlerinin, kemik iliğikanserleri ve lenf kanserlerinin tedavilerini üstleniyoruz.” şeklinde konuştu.

aksaray Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi’nehematoloji uzmanının göreve başlaması ile birlikte önemli bir eksiklikgiderilmiş oldu. bu sayede kan ve kana bağlı kanser hastalarının teşhis vetedavi için il dışına sevk edilmeleri önemli ölçüde ortadan kalkmış olacak.hastaların teşhis, ayaktan tedavi ve kemoterapileri aksaray eğitim ve araştırmahastanesi’nde yapılabilecek.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Sağlık Hizmetleri Başkanı, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını ziyaret etti