Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da hastalar yenilikçi yöntemlerle tedavi oluyor

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2023 yılının Kalp Damar Uzmanlarının Cerrahi operasyonları hakkında bilgi paylaştı. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlar, kalp damar hastalıklarının 1 Ocak- 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında 280 cerrahi işlem gerçekleştirdi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç’in yaptığı açıklamada; “2023 yılı başından itibaren toplamda 64 hastaya açık kalp ameliyatı, 41 hastaya bacak damar tıkanıklığı nedeni ile Periferik Anjio, 11 hastaya ise aort damar yırtılması veya genişlemesi nedeni ile kapalı yöntemle yapılan EVAR / TEVAR operasyonları gerçekleştirilerek büyük başarı sağlandı.” dedi.

               

Sağlık Müdürü Güleç Hastanenin yenilikçi yaklaşımını belirterek; “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp damar hastalıklarıyla mücadelede başarılı ve yenilikçi bir yaklaşım sergiliyor. Hastane, kalp damar cerrahisi alanında gerçekleştirilen işlemlerle hastaların sağlığını ön planda tutuyor ve ileri teknolojileri kullanarak tedavi süreçlerini gerçekleştiriyor.” dedi.
Sağlık Müdürü Güleç, Hastanenin uzman doktorlarının deneyimlerine değinerek, “Hastanenin kalp damar cerrahisi birimi, deneyimli ve uzman bir ekip tarafından yönetiliyor. Bu uzmanlar, kalp damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde son teknoloji ekipmanlar ve ileri cerrahi yöntemlerle donatılmış bir ortamda çalışıyor. Kalp damar cerrahisi biriminde, kalp kapak hastalıkları, koroner arter bypass grefti (CABG) ameliyatları, anjiyoplasti ve stent yerleştirme, varis hastalıkları tedavisi, böbrek yetmezliği tedavisinde damar erişimi operasyonları gibi çeşitli işlemler gerçekleştiriliyor.” dedi.

Hastanede yapılan teknikler hakkında konuşan Sağlık Müdürü Güleç, “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp damar hastalıklarının tedavisinde minimal invaziv cerrahi yöntemlere de öncelik veriyor. Bu yöntemler, daha küçük kesilerle yapılan işlemler sayesinde hastaların iyileşme sürelerini kısaltıyor ve ameliyat sonrası ağrıyı azaltıyor. Hibrit yaklaşım ile yapılan EVAR/TEVAR prosedürleri ile hastalar kısa sürede normal hayata dönmektedirler.” dedi.
Yenilikçi yaklaşımlarda bulunan hastane doktorlarının hedeflerine değinen Sağlık Müdürü Güleç, “Hastanenin kalp damar cerrahisi birimi, sürekli olarak yeni gelişmeleri takip ederek tedavi yöntemlerini güncelliyor ve hastalar için en iyi sonuçları elde etmeyi hedefliyor. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, multidisipliner bir yaklaşımla çalışarak kardiyoloji, radyoloji, anesteziyoloji ve yoğun bakım gibi farklı alanlardaki uzmanların bir araya gelmesini sağlıyor. Bu sayede, kalp damar cerrahisi işlemleri daha kapsamlı bir bakış açısıyla gerçekleştiriliyor ve hastaların tedavi süreçleri takım çalışmasıyla destekleniyor.” ifadesini kullandı.
Haber: Fatma Altınok