Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğü uyardı; İlaçlarınızı hekimin reçete ettiği dozda ve sürede kullanın!

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğü

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğü Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası kapsamında antibiyotik kullanımının doğru ve hekim reçetesine uygun bir şekilde kullanılması gerektiğin vurguladı.
2015 yılından bu yana her yıl 18-24 Kasım tarihlerinde düzenlenen “Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası (WAAW)” dünya genelinde antimikrobiyal direnç konusundaki farkındalığı arttırarak, ilaca dirençli enfeksiyonların artmasını ve yayılmasını önlemeyi amaçlıyor.
Herkesin en ufak bir hastalık karşısında antibiyotik kullanımına sarılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanlığı antibiyotik kullanımını doktor reçetesine uygun bir şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekiliyor. Antimikrobiyallerin yanlış kullanımı ve gereksiz bir şekilde alınması mikropların direncinin artmasına yola açarak tedaviyi zorlaştıyor. Doktor reçetesine uygun ilaç kullanımı mikroplardan kurtulmanın yolu oluyor.
Aksaray Sağlık İl Müdürlüğü Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası kapsamında yaptığı açıklamasında; “Antimikrobiyallerin gereksiz yere ve yanlış kullanımı sonucu mikroplar dirençli hale gelmekte, bu da enfeksiyon hastalıklarının tedavi edilmesini zorlaştırmaktadır. İlaçlarınızı hekimin reçete ettiği dozda ve sürede kullanın” dedi.
Haber: Fatma Altınok