Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY 1 TON HAFİFLEDİ!

prof.dr. namık Özkan’la 36

prof.dr. namık Özkan’la 36 kişinin hayatı değişti, yaşam kalitesi arttı.

obeziteve metabolik cerrahi geçiren hastalar toplamda 1175 kilo zayıfladı.

aksarayÜniversitesi tıp fakültesi dekanı ve aksaray eğitim ve araştırma hastanesigenel cerrahi uzmanı prof. dr. namık Özkan, son bir yılda gerçekleştirdiğiobezite (tüp mide) ve metabolik cerrahi ile 36 kişinin yaşam kalitesini vehayatını değiştirdi.

15kasım 2017 tarihinde aksaray’da bir ilki gerçekleştiren prof. dr. Özkan, geçenbir yıllık sürede binden fazla hastayı muayene etti. uygun olan 6’sı ildışından olmak üzere 36 hastaya obezite ve metabolik cerrahi uygulayarak,toplamda 1175,3 kilo vermelerini sağladı. 

ameliyat için, almanya’danaksaray’a geldi

prof.dr. namık Özkan’ı basın ve sosyal medya üzerinden takip eden ve almanya’dayaşayan bir hasta ile aydın, muğla, ankara, denizli ve İstanbul gibi farklıillerden de hastalar obezite (tüp mide) ameliyatı olabilmek için aksaray eğitimve araştırma hastanesine gelerek, ameliyat oldular.

bindenfazla hasta muayene oldu

aksarayÜniversitesi tıp fakültesi dekanı prof. dr. namık Özkan, göreve başladığı biryıllık süre içerisinde obezite ve metabolik cerrahi için gelen binden fazlahastayı muayene etti.

İdarigörevinden dolayı haftanın bir günü hasta kabul eden ve haftada iki, üç günobezite ve metabolik cerrahiler ile birlikte diğer genel cerrahi ameliyatları veendoskopik işlemleri de gerçekleştiren prof. dr. Özkan şöyle konuştu.

 “her hasta obezite ve metabolik cerrahi içinuygun değil”

obeziteve metabolik cerrahi ameliyatlarını doktor kontrolünde yapılan diyet, egzersizve ilaç tedavilerine rağmen kilo veremeyen, ek hastalığı olmayan ve vücut kitleindeksi (vkİ) 40’ın üzerinde olan 18-65 yaş arası kişiler ile vkİ 35 veüzerinde olup diyabet, hipertansiyon, uyku apnesi ve eklem rahatsızlıkları ekhastalıkları bulunan hastalara yapabiliyoruz. muayene gelen her hasta obeziteve metabolik cerrahi için uygun değil. obezite ameliyatlarının yanında yapılantetkikleri sonucunda uygun hastalarda şeker hastalığı ameliyatları dayapıyoruz. ayrıca 3 hastamızın midesine balon yerleştirerek kilo vermelerinisağladık. obezite ve metabolik cerrahi ameliyatı olmak için aksaray dışındanbir çok hastamız hatta almanya’da yaşayan bir hastamız gelerek aksaray eğitimve araştırma hastanesinde ameliyat olmuştur. hastalarımızın obezite vemetabolik cerrahi (şeker hastalığı) ameliyatları için aksaray dışınaçıkmalarına gerek kalmamıştır. tabii ki bu ameliyatlar ekip işidir. ameliyatöncesi hazırlık sırasında hastaları değerlendiren diğer branşlardaki hekimarkadaşlarıma, diyetisyenimize, ameliyat ekibine, yoğun bakım ve servishemşirelerine, poliklinik sekreterine katkı ve destekleri için teşekkürediyorum. hastanenin yeni binasına taşınması ile birlikte obezite ve metabolikcerrahi ameliyatlarımız devam edecektir. 36 hastamız toplamda 1175,3 kilozayıflamıştır. ameliyat sonrası belli zaman aralıklarında hastaların kontrol vetakiplerini devam etmektedir ” dedi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Ortaköy Devlet Hastanesi Mercek Altında: Hizmet Kalitesi Değerlendirildi!