Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AFAD’DAN ÖRNEK EKİP

aksaray afad İlmüdürlüğüne bağlı

aksaray afad İlmüdürlüğüne bağlı gönüllü arama ve kurtarma ekipleri eğitimlerine yenidenbaşladı. 

aksaray’dayeniden yapılandırılan ve yeni katılımlarla operasyonel gücünü harekete geçirecek uluslararası standartlarda teknikdonanımıyla, ülkemizin ilk ve en önde gelen gönüllük sisteminde arama kurtarmagrubudur.

türkiye’de ilkolan gönüllük sistemini faal olarak yürüten bu ekip gölcük depremi, konya zümrütapartmanı, silifke sel baskını, konya taşkent kız yurdu patlaması gibi önemligörevlerde yer alarak  11 kişilik dağarama ve kurtarma ekibi ile 8 kişilik su altı ekibi aksaray ve çevre illerdemeydana gelen olaylara anında müdahale ediyor. 28 kişilik arama kurtarma ekibihasandağı başta olmak üzere niğde aladağlar, erciyes dağında kaybolan dağcılarada müdahale ederek arama kurtarma çalışmalarına katılmışlardır. aksaray, konya,kırşehir, nevşehir ve niğde ilerinde geçtiğimiz yıllarda birçok olaylara müdahaleetmiştir.

aksaray’da gönüllülük kavramı toplumun bir bölümünü veyatamamını ilgilendiren sorunlarını hiçbir maddi kazanç beklentisi olmadan çözmeinisiyatifini göstererek türkiye’de bir ilki gerçekleştirmişlerdir. oluşturulanbu gönüllü ekipler, acil yardım ve afetlerle ilgili çalışmalar yapan arama,kurtarma, tıbbi müdahale ve insani yardım konularında hayati önemesahiptir 

gönüllüler acilyardım ve arama kurtarma ekipleri yetkinlik elde edebilmek için birçok farklıeğitimden geçerek göçükte, trafik kazalarında, kuyularda, su altında ve suüstünde , yangında arama kurtarma ile kbrn (kimyasal, biyolojik, radyoaktif venükleer) eğitimleri verilmiştir. göçük ve yıkıntıda arama kurtarma yapabilmekiçin afad eğitimcileri öncülüğünde enkaz alanında birebir arama kurtarma vearama ekipmanlarını kullanma eğitimleri verilmiştir. İletişimin çöktüğü,telefon ve internet şebekelerinin çalışmadığı afet durumlarında kullanılmaküzere telsiz eğitimleri alan ekipler telsiz istasyonu kurma ve afet durumlarıiçin iletişim ağı oluşturma konularında yetkinlik kazanmıştır.

sualtı aramakurtarma eğitimleri ise açık havuz ve denizlerde hedef üzerine arama kurtarmayapılarak gerçekleştirilir. sertifikalı İlkyardım eğitimlerini de tamamlayanekipler farklı kaza ve afetlere müdahale etme ehliyetine sahip olmuşlardır.

bu eğitimler belli periyotlarda ve belli seviyelerde verilmeye devametmektedir. yılda üç defa 5 gün olmak üzere toplam 15 gün uygulamalı eğitimlerdüzenli bir şekilde verilmektedir. uzmanlaşmanın uzun yıllar aldığı aramakurtarma eğitimleri aksaray afad müdürlüğü bünyesinde devam ediyor. Şimdiyekadar farklı seviyelerde 58 kişi bu eğitimleri almış ve afetlere hazır durumagetirilmişlerdir.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı
Sıradaki Haber Ortaköy Devlet Hastanesi Mercek Altında: Hizmet Kalitesi Değerlendirildi!