Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Fatma Bilgiç

VATAN HEPİMİZİN ORTAK DERDİ OLMALI

Ümmetin son kalesi olan Türkiye, içten ve dıştan kuşatılmak istenmekte, Bu aziz Vatan 90 yıldır zor günler geçirdi. Hala kendisine bulaşan mikroplardan tam anlamıyla arınmış değil.
Bize ne yaptılarsa azar azar yaptılar, Batı dışarıdan bize dini değerlere, ahlaka, insanlığa yakışmayacak meşru olmayan yaşamı empoze etti, Adım adım ahlaksızlığı ve edepsizliği normalleştirdi.
Bu Aziz vatan zaman kaybetti, kan kaybetti, fakat aldığı ağır darbelerle mücadele ederek, tek beden olmaya devam ediyor, fakat bedenin içinde sol taraf hayrı ve şerri ayırt edemeyecek durumda hastayken, bu hastalık sağ taraftan belli kesimi de olumsuz etkiliyor.
Bu durum kanserin tüm hücrelere dağılmasına benziyor. Beden daha dışarıdan gelen tehlikelere karşı kendini korumaya çalışırken, bedenin içindeki mikroplar var gücüyle bedeni etkisi altına almak istiyorlar.
Sağ ile sol tarafın mikropları birleşince, iç kanamalara neden oldu. Ama beden güçlü, kan kaybetse de, belli organlarda hasar olsa da, direnerek ayakta kalmaya devam ediyor.
Şimdi bu güçlü beden Türkiye! sağ sol organlar ise bizleriz millet olarak ortak bir derdimiz olmalı. DİN, VATAN, BAYRAK Bu kadim dava bizleri aynı çatı altında toplamalı, aksi takdirde bizi de Suriye ve ırak gibi yapmak isterler.
Dış mihraklara karşı bir ve beraber olmalı, DEVLETİMİZİ ilelebet korumalıyız. Suriye’de çadır kentleri ziyaret ettiğimizde, Nene hatunun bebeğini beşikte bırakıp cepheye giderken; bebek çok küçük gitme diyenlere: çocuğum annesiz büyür, ama vatansız büyüyemez sözünü bir daha hatırladık.
Sağcı, solcu, ülkücü, şucu bucu olmayı bırakalım, kimse en büyük başkan benim başkan oyununu oynamasın. Hepimizin kardeşçe ortak bir derdi olsun, o da DİN VATAN VE BAYRAK olsun.
Bu şekilde bir ve beraber olan bir Türkiye mümkün mü? Ne yazık ki şimdilik hayır, ama biz safımızı, tarafımızı, ve davamızı belli edelim. Millet olarak Dinimiz İslam’a, hayat rehberimiz olan kitabımız Kur’ana, ecdadımızın emaneti vatanımıza, şehitlerimizin uğruna bedel ödediği al bayrağımıza, dünyanın her yerinde başımızı dik ve onurlu tutan devletimize sahip çıkalım…
Bize istiklal marşının ilk iki kıtası öğretildi. Sürekli tekrar edilen o iki kıta, şimdi üçüncü kıtayı tüm dünyaya öğretme zamanı…
BEN EZELDEN BERİDİR HÜR YAŞADIM, HÜR YAŞARIM,
HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM,
KÜKREMİŞ SEL GİBİYİM, BENDİMİ ÇİĞNER AŞARIM,
YIRTARIM DAĞLARI, ENGİNLERE SIĞMAM TAŞARIM.
İstiklal şairinin bu anlamlı mısralarından sonra biz de diyoruz ki,
Tarihe şan veren Türkiyem! cennet vatanım,
Elimde var Kur’anım, göğsümde ise imanım,
Mesele dinimi ve aziz vatanımı korumaksa eğer,
Feda olsun gençliğim, davaya kurban olsun bu canım…
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Selam ve dua ile.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER