Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Fatma Bilgiç

GELİŞİN HUZUR GİDİŞİN HÜZÜN VERİYOR KUTLU MİSAFİR

On bir ayın sultanı Ramazanda çok önemli son On günü ihya etmekteyiz.
Ramazanın son on günü yüreğime bir hüzün çöker. Hani insan çok sevdiği samimi can dost olarak gördüğü birini evinde ağırlar. Gün dolunca dost müsaade isteyip gideceği an gözlerden yaş süzülür ya, işte kutlu misafirin gidişi de aynı şekilde üzer bizleri, Ramazan ayı on bir ayın sultanı, cenabı hakkın senede bir ay bize vermiş olduğu yılın son fırsatıdır.
Oruç bir terbiye, ahlak, ve nizam mektebidir. Nitekim mısırda şiddetli kuraklığın hüküm sürdüğü zamanda Hz Yusuf’a sorarlar:
Siz devlet hazinesine hükmeden bir idarecisiniz. Neden çok az yiyip kendinizi aç bırakıyorsunuz? Neden aç olarak tevzi ediyorsunuz?
O da şu cevabı verir:
Karnım tok olunca açların halini anlayamam, ondan korkuyorum der!..
Her organın ayrı orucu vardır.
Dilin orucu birbirinizin gıybetini yapmayın, Hucurat 12. Ayet
Gözün orucu gözlerinizi haramdan sakının. Nur 30. Ayet
Ayağın orucu yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Lokman 18. Ayet
Midenin orucu mallarınızı batıl yollarla yemeyin. Bakara 188
Şimdi gelelim muhasebe yapmaya, vakit tefekkür yapma vakti. Hiç birimizin bir daha ki Ramazanı yaşayacağının garantisi yoktur. Belki yaşadığımız bu ramazan son ramazandır.
Ömrümüz ne kadar, takvimimizde kaç yaprak kaldı bilmiyoruz. Dolayısıyla bu günlerin kıymetini bilelim.
Ey hayatın sarp ve yokuş yollarında yorulmuş yolcu!
Bir gün sessiz sedasız bu aleme veda edeceksin. Belki sabah belki öğle vakti, belki akşam, vakti meçhul, ölüm üç gün önceden kapını çalmayacak biliyorsun? Ölüm sessiz habersiz misafir çat kapı gelecek.
Söyle yolcu her an gelecek bu zamansız misafiri karşılamaya hazır mısın? Heyben hazır mı? Bilirsin ölümün komutanı Azrail gelince mühlet vermez, emaneti almadan gitmez.
Şu dakikada bile Azrail hala gelmemiş ise, hala kazanma fırsatın var. Sana her an abdestli ol diyoruz ya, işte bu nedenden dolayı, ölümün saati belli değil. Abdestli ol ki ölürken Ruhun abdestli olarak Mevlaya ulaşsın.
Uyuduğun vakit kalkacağının garantisi yok, dünya için kurduğun alarm çalmadan belki de ölümün zili çalacak. Sevdiklerinle helalleş, gidip dönmemek dönüp bulmamak var, hayat fani, ömür kısa bu yolun sonun da ölmek de var.
Gidiyorsun Ramazan? gelişin huzur mutluluk, gidişin hüzün. Seni uğurlamak o kadar zor ki; senin gelişinle mağdurlar yetimler dullar kimsesizler güldüler. Sayende yuvalarda muhabbet hasıl oldu, aile fertleri hep beraber sahur, hep beraber iftar sofralarına oturdular. Seni iyi ağırlayabildik mi? Bilemem. Gidiyorsun tek temennimiz yüce Allahın huzurunda lehimize şahitlik etmendir, seni layıkıyla ağırlayamadık, kusurlarımızı mazur gör, özlemle tekrar gelişini bekleyeceğiz kutlu misafir.
Hak emrini ettik eda,
Nefsimizi kıldık feda,
Tekrar kavuştursun bizi hüda,
Ey şehri ramazan elveda
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Selam ve dua ile.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER