Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taşpınar Kasabasında Satılık Taşınmazlar

Aksaray İcra Dairesi Tarafından

Aksaray İcra Dairesi Tarafından Aksaray İli Merkez ilçesı Taşpınar/Yavuz Selim Mahallesi sınırları içerisinde, Adana-Aksaray Karayolu üzerinde yer almakta olan Taşınmazlar Satılıktır.

T.C.
AKSARAYİCRA DAİRESİ
2021/402 TLMT.
TAŞINMAZIN GAZETE İLANI

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2021/402 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Taşınmaz tapuda :Aksaray İli Taşpınar Kasabası,Yavuz Selim Mah.,Kumbelen Mevkii,559 ada ,39 parsel, 6.353,54 m2 yüzölçümlü,1 bodrum 1 normal katlı, çelik benzin mazot lpg servis istasyonu ve arsası niteliğinde taşınmaz olarak kayıtlıdır. Bilirkişi raporuna göre; Taşınmaz, Aksaray İli Merkez llçesı Taşpınar/Yavuz Selim Mahallesi sınırları içerisinde, Adana-Aksaray Karayolu üzerinde yer almaktadır.Taşınmazın bulunduğu bölgede yapilaşma bulunmamakta olup, tarımsal-arazilerin bulunduğu bir bölgedir. Taşınmaz, Taşpınar Kasabası yerleşim alanının yaklaşık 3km güneyinde Konumlu olup, şehir merkezine yaklaşık 25 km mesafedir. Taşınmazın Özellikleri;6:353,54 M2yüzölçümlü, tapu kayıtlarırıda 1 Bodrum 1 Normal Katlı Çelik Benzin, Mazot, Lpg:Servis İstasyönü ve Arsası :olarak Kayitlı olan 559 ada 39 parsel üzerinde kurulu olan Akaryakıt ve Lpg İstasyonu’dur.Parsel, karayolunun Adana istikametinde konumlu olüp, karayoluna yaklaşık. 166:m. caphesi bulunmaktadır. Parselin yaklaşık 3.500 m2 lik kismi tesis sahası olarak kullanılmakta olup; parselin kalan kısmında herhangi bir kullanım bulurnamaktadır. Mahallinde yapıları incelemelere göre tesiste idari bina, ikmal alanı ve depolama alanı bulunmaktadır.Tesis-yaklaşık. 10-12 yıllıktır.- İkmal Alani: Yaklaşık 325 m2 alanlı kanopi, 3 adet 6 tabancalı akaryakıt pompa adası ve 1 adet pompası takılı olmayan pompa adası bulunmaktadır.- İdari Bina: Kanopi alanının doğusunda kurulu olup, 3/A; yapı sınifinda ve betonarme karkas yapı: tarzında zemin +1 normal katlı olarak inşa edilmiştir. Mahallinde yapılan. incelemeye göre 96 m2 taban alanına ve toplam 192 m2kullanım alanına sahiptir. Yerinde: yapılan ıncelemeye göre binanın zemin katında; market, pompacı odası, depo ve wc-lavabolar, 1. normal katında ise; müdür odası, mutfak, personel odaları, banyo ve wc-lavabo bulunmaktadır. Binanın ön cephesi alüminyum giydirme, diğer cepheleri dış cephe boyasıdır Bina içerisindeki mahallerin zeminleri seramik kapli, ıslak hacimlerin duvarları seramik kaplı, diger duvarlar saten boya olup, tavanlarda asma tavanlar mevcuftür. İç kapılar kısmenahşap, kismen pvc doğrama, pencereler alüminyum doğramadiır. Binada ısınma merkezi sistemden sağlanmaktadır. – Tesis Sahası: Tesis alanının, kanopi alanııin altı dadahil olmak üzere yaklaşık 3.500m2 lik kısmında saha betonu kaplama yapılmıştır. Keşif tarihi itibariyle tesiste herhangi bir kullanım bulunmadığı ve tesisin faaliyetinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından mühürlenerek durdurulmuş olduğu görülmüştür. Taşınmaz Taşpınar Belediyesi mücavir alanı içinde ve Mevzi İmar planı içinde yer almaktadır.İmar plan türü ,akaryakıt-lpg-ikmal istasyonu olup emsal :0.30, Hmax:6,50 olarak belirlenmiştir.
Adresi : Aksaray Merkez Taşpınar Yavuzselim Mahallesi 559 Ada 39 Parsel Aksaray Merkez / Aksaray
Yüzölçümü : 6.353,54 m2 İmar Durumu:Var Kıymeti : 1.065.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler: Taşınmazın tapu kaydında 28/06/2010 tarihli intifa hakkı bulunmakta olup, taşınmazın satışının yapılması halinde ihale alıcısı intifa hakkı ile birlikte taşınmazı alacak olup tescil aşamasında Müdürlüğümüzce intifa hakkı kaldırılmayacaktır.
Artırma Bilgileri
1.Artırma Başlangıç Tarih ve Saati : 27/06/2023 – 10:15
———————————————————————————————————–
Bitiş Tarih ve Saati : 04/07/2023 – 10:15
2.Artırma Başlangıç Tarih ve Saati : 25/07/2023 – 10:15
———————————————————————————————————–
Bitiş Tarih ve Saati : 01/08/2023 – 10:15
(İİK m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

#ilangovtr                                                                                 Basın No: 1828672