Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

STK’lar’dan Aktürk’e Tam Destek

Ak Parti Milletvekili A.Adayı

Ak Parti Milletvekili A.Adayı Mahmut Aktürk; 6 ay önce sizlerin huzurunda aday adaylığımızı açıklamıştık. Şehrimizin ihtiyaçları var, yapılacak hizmetler var yapılması beklenen hizmetler var. Biz şehri bir evladı olarak, burada büyümüş, sokaklarında gezmiş, hayatını ve geleciğini bu şehirde planlayan sıradan birisiyiz. Onun için bu şehre hizmet etmek için biz bu yarışın saflarında arkadaşlarımızın onayıyla yer aldık. Beklentileri, sorunları, sıkıntıları, vatandaşlarımızın ne istediğini biliyoruz dedi.
Ak Parti Milletvekili A.Adayı Mahmut Aktürk Basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme dair konulara değindi. Aksaray Ticaret Borsasında düzenlenen Basın Toplantısına Aksaray Borsa Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Bekir Kayan, Önder İl Başkanı Yılmaz Akbulut, Ziraat Mühendisler Odası Serkan Koray Zeybek, TARKOP Başkanı Ahmet Canlı, Şöförler Odası Başkanı Ayhan Tüzün, Amatör Spor Kulübleri Başkanı Cavit Kılıç, Girişimci Muhtarlar Derneği Başkanı Emre Ağaçdelen ve Kırmızı Et Üreticeleri Başkanı Ayhan Özkök katıldı.
Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Mahmut Aktürk Aksaray Ticaret Borsasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada; Sivil toplum örgütleri olarak basınımızla bir değerlendirme yapalım dedik. Tabi son dönemde ülkemiz çok ciddi bir afetle karşılaştı. Belki Türk Milletinin hiç görmediği bir can kaybına yol açan bir afet yaşadık. Depremde hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin ve yakınlarının başı sağ olsun diyerek sözlerine başlayan Ak Parti Milletvekili aday adayı Mahmut Aktürk; Tabi bir taraftan da hayat devam ediyor. Cumhurbaşkanımız açıkladı 14 Mayıs’ta seçime gidiyoruz. Seçimimiz de hayırlı uğurlu olsun. Seçim öncesinde de bir aday adaylığı süreci var. Biz de yaklaşık 6 ay önce sizlerin huzurunda aday adaylığımızı açıklamıştık. Şehrimizin ihtiyaçları var, yapılacak hizmetler var yapılması beklenen hizmetler var. Biz şehri bir evladı olarak, burada büyümüş, sokaklarında gezmiş, hayatını ve geleciğini bu şehirde planlayan sıradan birisiyiz. Onun için bu şehre hizmet etmek için biz bu yarışın saflarında arkadaşlarımızın onayıyla yer aldık. Beklentileri, sorunları, sıkıntıları, vatandaşlarımızın ne istediğini biliyoruz. Çünkü vatandaşın içerisindeyiz. Taleplerini biliyoruz, bu talepleri karşılamanın endişe ve heyecanı içerisindeyiz dedi.

Ak Parti döneminde ülkemiz büyüdü, gelişti, zenginleşti diyerek sözlerine devam eden Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Mahmut Aktürk; Bundan Aksaray da nasibini aldı. Kişilere göre hizmet değişiyor, kimi eleştiriyor kimi takdir ediyor. Bu vatandaşın kararı ama yapılması beklenen önemli hizmetler var. Bundan önceki arkadaşlarımız da gerekeni yapmışlardır onlara da teşekkür ederiz ama biz bu bayrak yarışında bayrağı almak istiyoruz Vatandaşlarımızla da görüşünce de sahada yenilik beklentisi olduğunu görüyoruz. İnşallah bu dönemde yeni yüzlerle Ak Parti saflarında bu memlekete hizmet etmeye çalışacağız. Olur ya da olmaz bunlar nasip meselesi. Biz Allah’a sığındık. Vatandaşlara da güveniyoruz bizi desteklerler diye ümit ediyoruz. Eğer görev alabilirsek nasıl bir Milletvekili profili olduğumuzu herkes görecek. Çünkü biz şehrimizi seviyoruz, vatandaşlarımızın içindeyiz, telefonumuz hep açık, bize ulaşmak kolay. Yaklaşık 17-18 yıldır Aksaray siyasetinin içinde yer alıyoruz. Vatandaşımız bizim karakterimizi ve sivil toplum örgütlerinin yaptığı çalışmaları da biliyor dedi.
Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Mahmut Aktürk; Biz kişisel olarak değil hep birlikte bu işi üstlenmeye çalışacağız diyerek çözülmesi gereken hizmetlerle değindi. Özellikle dış havzadan su getirme meselesi var, 9-10 yıldır Hamit Başkanımızın önderliğinde bir projemiz var. 9-10 yıldır kovalıyoruz ama olur makamı farklı olduğu için bu projede aşama kaydedemedik. Çünkü dış havzadan su getirme meselesinin Aksaray’ın en acil meselesinin olduğunu düşünenlerdeniz. Tren meselesi de var. Bununla ilgili de çalışmalar oldu. Belli sebeplerden dolayı yapılamamıştı ama inşallah önümüzdeki süreçte bunları yapmak bize nasip olur. Tabi deprem nedeniyle de zaten ekonomik sıkıntı çeken ülkemizde daha ciddi sıkıntı da yaşanabilir. Bunu kestirmek zor. Ancak vatandaşımızın beklentisini de biliyoruz, sorunları da biliyoruz, sıkıntıları da biliyoruz. Bu sıkıntıları çözmek için samimiyetle gayret göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah Cumhurbaşkanımız bizi aday listesine koyarsa taktir ederse vatandaşlarımız da destek olursa bir yola çıktık çıktığımız bu yol hizmet yoludur diye konuştu.
Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Mahmut Aktürk’ün Aksaray Ticaret Borsasında basınla buluşma ve değerlendirme toplantısında konuşan Aksaray Borsa Başkanı Hamit Özkök; Basın ve sivil toplum örgütleri beraber bir masanın dört ayağını oluşturan kurumlardır. Bundan sonra da hep beraber olacağız. Biliyorsunuz bir deprem felaketi yaşadı ülkemiz. Bu sebeple Aksaray’ın devletinin ve milletinin nasıl yanında olduğunu gördük. Bu bizim mutluluğumuz ve gururumuz. Ancak şu anda İstanbul ilinin 10 milyona yakın nüfusunun Anadolu’ya kaydırılmasına yönelik çalışmalar var. Konya, Karaman ve Aksaray gidilebilecek en güvenli şehirler olarak açıklandı.
Aksaray’a kim çivi çaktıysa Allah ondan razı olsun diyerek sözlerine devam eden Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök; Ancak artık çivi çakmak yetmiyor. Çaktığı çivinin ne kadar sağlam olduğunu, etki alanının ne kadar olduğunu, sonuçlarının ne olduğunu görmek lazım. Eğitim en çok önem vermemiz gereken konulardan biridir. Tarım, ilimiz için vazgeçilmezdir. Sanayinin tarıma dayalı sanayi olarak geliştiği bu şehirde, dış havzalardan su getirilmesinden tutun da Akdeniz ve Karadeniz’i birbirine bağlayan demiryollarının önemini herkes biliyor. Biz hep birlikte yaşıyoruz. Yıllardır hikâyeler dinliyoruz. Tren geldi, su aktı diyorlar ama biz hep baktık açıkçası. Hakikaten o siyasetçilerimiz elinden geleni ortaya koymuşlardır. Bu fırsat meselesi. Belki de o fırsat ellerine geçmemiştir. Fakat ben inanıyorum ki, Mahmut Başkan bu fırsatı yaratarak, hem sivil toplum örgütlerini temsil eden, çobanla çoban, şehirliyle şehirli, bürokratla bürokrat, siyasetçiyle siyaseti yapabileceğini bildiğimiz için Mahmut Başkanın yanındayız dedi. Arkadaşlarımız burada suyla ilgili sorular sordular. Doğru, biz sivil toplum örgütleri olarak geldiğimiz günden bu güne kadar vekillerimizin tamamına, Valilerimize, Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza kadar ilettik. Ancak, Ankara’da güçlü bir siyaset, rolünü iyi yapan siyasetçilerin birlik ve beraberlik içerisinde şehirle bütünleşmesi gerektiğini gördük şu anda. Birçok yere başka yerden su geldi demek ki mesele para değil. Liderine inanan bir millet olarak İç Anadolu’nun ortasında yer alan Aksaray her şeyin iyisine layık diye düşünüyorum. Bu zamana kadar Ak Partiye kucak kucak oy verdik. Bunun karşılığında da hizmet almak istiyoruz. Bu hizmeti de Mahmut Aktürk’le birlikte Ankara’da siyasetle varacağı yerlere varacak. Bizde buradan şehir olarak birlik ve beraberlik içerisinde destek olacağız. Bundan sonraki sürecin iyi olacağını düşünüyorum diye konuşan Borsa Başkanı Özkök Polidbro eğer Aksaray için çalışıyorsa onlara saygı duyarım ama bu memlekette yaşamanın bir bedeli var. Kimse kimseyi küçük görmesin herkes işini yapsın Aksaray’a kim ne kazandırıyorsa, yüreği Aksaray için çarpıyorsa ben onlara kurban olurum ama herkes haddini bilsin Aksaray’a Aksaraylıya, iş insanına, köylüsüne, çiftçisine yanlış yapan insanlarında karşısındayız. Bu manada Aksaraylı olmaktan gurur duyuyorum, Aksaray’a hizmet etmekten dolayı da gurur duyuyorum diye konuştu.
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Mahmut Aktürk’e destek açıklaması yaparak Allah’tan umut kesilmez bugün çiftçinin yüzü güldü. Aksaray’daki hemşerilerimizin yüzü güldü. Yaklaşık 24 saattir aralıksız yağmur yağıyor. İnşallah ilimize, ülkemize bereketli bir yıl olur dedi.
Yaklaşık 15-20 yıldır iç içeyiz, Basınla, sivil toplum örgütleriyle iyisiyle, kötüsüyle iç içeyiz diyerek sözlerine devam eden Başkan Emin Koçak; Allah bu birliği bozmasın. Önümüzde bir seçim var sivil toplum örgütlerinin el birliğiyle gösterdiği bir aday var.O da Mahmut kardeşim. Biz yıllardır Cumhurbaşkanımıza aralıksız oy verdik. Ben vermeye devam da edeceğim. Burada da Mahmut kardeşim, hem tarım kesimiyle hem şehir kesimini temsil edeceğine inanıyoruz. Biz hepsinin yanındayız inşallah yolu bahtı açık olur. Önceki milletvekillerimiz evet hizmet etti ama 5 yılda bir milletvekilliği yenileniyor. İnşallah bu değişim içerisinde de Mahmut kardeşim yer alır diye konuştu.
Aksaray Önder İl Başkanı Yılmaz Akbulut’ta burada yaptığı konuşmada; Bir vazifeye talip olmak yürek ister, gönül ister, cesaret ister. Mahmut Aktürk kardeşimde bunu görüyoruz. Mahmut Başkanda hepsi var. Hizmet aşkıyla bu zamana kadar sahada koşturan bir kardeşimiz. Şimdi birileri birilerini destekleyecektir. Mesele olan buradaki karşılığın yukarıya yansımasıdır. Ak Partinin tüm adayları bizim adayımızdır. Herkesin gönlünden geçen birileri mutlaka olacaktır. Tabi ki herkesin gönlünde bir aslan yatar. Mahmut Başkan da bu aslanlardan bir tanesi. Önemli olan buradaki sevgiyle söylediklerimizi yukarıya yansıtmak. Hep şunu söyledik. Ben 2001 yılından bu zamana kadar Ak Dava’nın içinde olmuş bir kardeşinizim. Aynı zamanda Topakkaya’da Belediye Başkanlığı yaptım. Gerçekten burada yapılan güzel şeylerin Şereflikoçhisar’dan öbür tarafa geçmediğini görüyoruz. İstiyoruz ki öbür tarafa geçsin. Bunu sivil toplum örgütleri destekliyormuş gibi olmasın ne güzel ki destek var. Desteği olmadan bu yola çıkanlar da var. Onun için Mahmut Başkan’ı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Allah yolunu açık etsin yar ve yardımcın olsun dedi.
Haber: Yaşar Karatay