Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sorumluluğunun Bilincindeyiz

Ak Parti İl Başkanı

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’un 2023 yılında yapılacak genel seçimler de Milletvekili A. Adayı olması nedeniyle boşalan Ak Parti İl Başkanlığı koltuğuna oturan Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk makamında il açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Aksaray Ak Parti İl Başkanı olan Hamza Aktürk makamında ilk açıklamasını yaptı. İl Başkanı Aktürk açıklamasında; “Öncelikle Gençlik Kolları 2009 yıllarından itibaren Partimize Teşkilatımıza Cumhurbaşkanımıza yaklaşık 14 yıldır aktif olarak hizmet etmekteyim. Bunun içinde İl Yönetimi Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı ve son 5,5 – 6 senedir İlçe başkanlığı yapıyordum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın tensipleriyle Ak Parti Aksaray İl Başkanı olarak atandım” dedi.

Aktürk açıklamasının devamında; “Tabi bu süreçte yaklaşık 2 dönemimizde 2 seçim aldık 2 seçim yaptık Aksaray merkez ilçe başkanlığında aktif görev olarak Teşkilatımıza bütün kademelerimize Belediye Başkanlarımıza gençlik Kolları Merkez İlçe diğer İlçelerimiz ve mahalle Başkanlarımız bizim Uç Beyimiz hepsiyle faal bir şekilde Cumhurbaşkanımızı temsil ederek Partimizi bugünlere getirdik, inşallah bugünden sonra da bayrağı devralarak yine görevimizi laiki ile her zaman üzerimize düşecek şekilde işimizin bilincinde, şuurunda, birlik beraberlik içerisinde eskisiyle, yenisiyle tam kadro olarak yine Cumhurbaşkanımıza, Partimize, Milletimize, hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Sorumluluğunun bilincinde olduğunu belirten Aktürk; “Bundan sonraki sürecimizde inşallah kısa bir süre kaldı önümüzde yaklaşık 2 aylık bir süreçte seçime gidiyoruz. Zamanımız dar işimizin sorumluluğunun bilincindeyiz, en önemli işlerimiz sandıklarımız şuanda ona başladık. Tabi sürecin doğal gereksinimleri olarak aday adaylarımız var, hepsini bir şekilde bir arada götüreceğiz ve en önemlisi geçtiğimiz Şubat ayında yaşadığımız depremde büyük bir yaramız var.Memleket olarak öncellikle vefat edenlere Allah rahmet eylesin diyorum, yaralarımıza şifalar diliyorum. Şehrimizde 20 bin civarında depremzede ziyaretimiz var bizim öncelik gündemimiz, deprem yaralarımızı sarmaktır. Bugüne kadar olduğu gibi yine söylediğim şekilde birlik, beraberlik içerisinde bütün kademelerimizle 2023 Aksaray’da Cumhur ittifakı olarak 4-0 hedefi ile yola çıktık ve bu hedefe de ulaşacağımıza eminim çünkü kadrolarımız buna mahir ekibimiz güçlü kadromuzda yine aynı şekilde işinin ehli tecrübeli” dedi.
İl Başkanı olarak atandıktan sonra neler hissettiği sorusuna Aktürk; “Bir emek var yaklaşık 13-14 yıllık bir emeğin sonucu ve bir görev bilinci var görevin sorumluluğunun bilincindeyiz, tabi ki isterken istemesi kolay ama bu vebali üzerimize almanın’ da bir ağırlığı var. İnşallah biz kadrolarımızla bu ağırlığa herkes bir taraftan omuz verecek.Biz eskiler, yeniler diye ayırt etmiyoruz Ak kadro kademelerin hepsi beraberdi ve bu kadroyla beraber bu işin üstesinden geldik yine de geleceğiz inşallah” dedi.
Yaklaşan genel seçimler öncesi Milletvekilliği aday adaylığı sürecine de değinen Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk; “Ak partiye teveccüh her zaman olduğu gibi yine olacaktır bunu hissediyoruz kısmen başladı. Genel merkezimizin muhtemelen seçim kararı aldıktan sonra bir takvim açıklayacak.Aday adaylığı müracaat takvimi ve ondan sonra şuanki aday adaylarımız var mütemadiyen geliyorlar bize ziyaretler yapıyorlar, açıklamalar yapıyorlar bu sürecin önümüzdeki hafta daha çok hızlanacağını düşünüyoruz. Kademe kademe bölüm bölüm işlerimiz var benim şuanda en önemsediğim şey sandık ve merkez ilçeden geldiğim için işin mutfağındayım yıllardır merkez ilçe bu yükü genelde sırtlayan birimdir yaklaşık 683 sandık merkezde 83 köy ve 48 mahallenin bütün sandıklarını biz son 2 seçimde eksiksiz tam kadrolu olarak oturmuş bir ekibiz bu konuda tecrübeliyiz yani tabi ki heyecanımızda var gençliğimizde var ve bu işinde üstesinden yine geleceğiz inşallah” dedi.
Kendisi İl Başkanı olduktan sonra boşalan Merkez İlçe Başkanlığına kim ve ne zaman seçilir sorusuna Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk; “Şuanda teşkilat başkanlığı diğer illerde vekillikten sonraki istifalardan sonra boşalan koltuklar olacak, merkez ilçelerden ’de boşalan koltuklar vardı mesela Kırklareli gibi bir kaç ilden merkez ilçe başkanı atandı onların süreci ile ilgilide muhtemelen tahminim pazartesi günü atama ile ilgili işlemlerimiz başlayacak” diye cevap verdi.

Haber: Yaşar Karatay