Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ak Parti İl Başkanlığı Görev Teslim Töreni Yaptı

Ak Parti İl Başkanı

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’un 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmasının ardından il başkanı olarak Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Aksaray İl Başkanı olarak atanan Hamza Aktürk bayrağı Hüseyin Altınsoy’dan teslim aldı.
Ak Parti İl Binasında düzenlenen devir teslim törenine; Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ak Parti Milletvekili A. Adayı Hüseyin Altınsoy, Önceki dönem belediye başkanı ve milletvekili olan Nevzat Palta, Belde belediye başkanları, yine önceki dönem il başkanlarından, Kadir Karatay, Fatih Yıldırıcı, Şaban Bostan, Latif Ağar ve parti yöneticileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.
Burada konuşma yapan bir önceki dönem Ak Parti İl Başkanı ve şimdi Ak Parti Milletvekili A. Adayı olan Hüseyin Altınsoy; Biliyorsunuz asrın felaketini yaşadık. Büyük bir depremle karşı karşıya kaldık. Bundan bir ay 5 gün önce depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum diye sözlerine başlayan Ak Parti Milletvekili A. Adayı Hüseyin Altınsoy; Devletimiz büyük Devlet millet el ele vererek bu felaketin de üstesinden hep beraber geleceğiz inşallah bunu kadim milletimiz 6 Şubattan itibaren yapmış olduğu çalışmalar ve faaliyetlerle gösterdi. Devletimizde il saatlerden itibaren bütün kurumları ile bakanlarıyla, Valileri ile belediye başkanları ile deprem bölgesinde yer aldı ve almaya da devam ediyor dedi.
Milletvekili A.Adayı Hüseyin Altınsoy sözlerine; Toplu konut idaresi TOKİ konut yapmaya da başladı. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımızın dediği gibi inşallah bir yıl içerisinde konutlarda teslim edilecek ve yaralarda sarılmış olacak. Seçim zamanı hüzün olduğu için zor oluyor ama bu seçim süreci de Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu şekilde yürüteceğiz. Bizler 2022 den bugüne bu partiye hizmet etmiş arkadaşlarız hepimiz. Bir davamız var, bu dava uğruna gecemizi gündüzümüze katarak yolumuza devam ettik. Çeşitli kademelerde görev aldık. Nihayetinde 2017 Eylülünde Cumhurbaşkanımızın taktirleri ile olurları ile Ak Parti İl Başkanlığına atandım ve 5.5 yıl süre ile bu görevi devam ettirdim. Tabi bunu hep birlikte yaptık, çok büyük şeylere imza attık. Şehrimize çok büyük hizmetler kazandırdık. İnşallah bayrağı devir alan kardeşim, 5.5 yıldır beraber çalıştığımız Hamza Aktürk başkanıma da ben buradan başarılar diliyorum. Onun bizden daha fazla gayret göstereceğine, bizden daha fazla çalışacağına inanıyorum. Bugüne kadar görev almış teşkilat başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza il başkanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse 2023 14 Mayıs seçimlerinde biz Ak Parti olarak Aksaray’da yine başarı elde edeceğiz. Cumhur ittifakı olarak ta 4-0 alacağız diyerek sözlerine son verdi.
Ak Parti İl Başkanlığı devir teslim töreninde konuşan Milletvekili Cengiz Aydoğdu; Şimdi biz yine yeni bir medeniyet kurma yolundayız. Yeni bir çıkış yapma yolundayız. Türkiye bunu radyoda televizyonda haberlerde bunu dinlerken hissediyorsunuzdur. Türkiye ayağa kalkıyor. Ama çok sıkıntılı oluyor. 2002’den buyana Türkiye önce yaralarını sardı. Bir insanın yarası varsa başka hiçbir şeyle ilgilenemez. Şimdi benim burada midem ağrısa sizinle konuşamam aklım bu ağrıyan yerimdedir. Türkiye önce o iç yaralarını sardı. Sonra dışarıya bakacakken hatırlayın son 7-8 yıl çevremizi ateşe verdiler. Arap baharı denildi şu denildi bu denildi. Şuanda çevremizde bir yangın var Suriye, Irak, Lübnan ve şimdi Gürcistan da takip ediyoruz bir şeyler oluyor. Yunanistan bize karşı savaşa hazırlanıyor adeta NATO’nun desteği ile ve bizim burada gaflete, birbirimize kızmaya, birbirimizin yakasına yapışmaya vaktimiz yok. Azıcık gaflet başımıza büyük belalar getirir dedi.
Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu geçtiğimiz hafta 6 masada yaşanan olaylara da değinerek; Demokrasilerde bütün siyasi partiler iktidar olmak için yola çıkar. 20 yıldır bu millet Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini veriyor. Şimdi diğer siyasi partiler Türkiye’nin demokrasinin vaz geçilmez unsuru meclisimizden temsil edilen her biri Türkiye açısından önemli kıymetli siyasi partiler. Bunları milletimiz bekliyor ki milletin önüne alternatifler koysunlar, milletin önüne çözüm önerileri koysunlar sadece 20 yıldır milletin desteklediği bir iktidarı yıkmak gibi bir program olamaz bu partilerde, böyle bir açmazdayız. Geçtiğimiz Cuma biliyorsunuz 6 masa diye isimlendirilen kendilerinin isimlendirdiği bir organizasyon bir siyasi hareket bozuldu. Masayı oluşturan üyelerden birisi çokta hoş olmayan ifadelerle masadan ayrıldığını duyurdu. İki üç günde ne oldu bunu milletimiz bunu bilmiyor. Duyuyoruz ama bir anlam veremiyoruz. Tekrar biz bir araya geldik anlaştık anlaşma şartlarımızda iki belediye başkanımızda Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gibi milletimizin hakikaten bir anlama vermediği bir geri dönüş formülü ile yola devam ediliyor. Ancak bu birliktelik bana Sultan Abdülhamit’e karşı birleşenleri hatırlatıyor. Abdülhamit gitsin de ne olursa olsun diye birleşildi. Abdülhamit gitti başımıza gelmedik kalmadı. Ha diyeceksiniz ki Abdülhamit gittiği için mi başımıza bu iler geldi. Bilemiyoruz tarihte öylemi olsaydı böylemi olsaydı diye denmez. Ama hadiseler öyle gelişti. O gitti ondan sonra ne oldu. Şimdi Ak Parti iktidardan gitsin Recep Tayyip Erdoğan bir iktidardan gitsin diye bir siyasi program olamaz. Zaten bütün siyasi partilerin kuruluş maksadı iktidardaki partiyi yenmek ve kendisi gelerek yönetmektir. Her partinin kuruluş amacı ülkeyi yönetmektir. Bununla birlikte millete bir reçete sunulur. Millete bir plan program sunulur. Şimdi böyle bir seçim yaşıyoruz. Türkiye’de çok az seçimde bu seçimdeki kadar geleceği tartışmadan bir seçime gidiyoruz arkadaşlar dedi.
Şimdi milletimiz adına 40düşünüp bir karar vermemiz dönemdeyiz diyerek sözlerine devam eden Milletvekili Cengiz Aydoğdu; Ak Parti yine büyük bir çoğunlukla meclise girecek Cumhurbaşkanımız yine Cumhurbaşkanı olacak inşallah ama böyle bir muhalefetle bu ülkenin ufkunu kararmaktan kurtaramayız. Yani bu muhalefetin bu tavrının, bu çaresizliğin ve bu fikirsizliğin bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Ülkemizin ufkunu hep birlikte aşacağız. Her seçim önemli deniyor ya bu seçimde önemli, her seçim öneli olmuştur. Çünkü demokrasi 73 yıl dedim. 73 yıldır millet kendi verdi oyun davasındadır. Her seçimde bu böyle olmuştur. Çünkü her 10 yılda milletin verdiği oylara darbe vurulmuştur. 27 Mayıs,12 Mart ve 12 Eylül 10 yıl aralarla böyle 28 Şubat diye konuşan Aydoğdu ilk defa Türkiye’de 2000’li yıllarda 20 yıldır vesaitçi odaklara karşı milletin kendisine verdiği yetkiyi kelleyi koltuğa alarak savunan bir siyasi kadro iktidardadır. Biz diyoruz ki iktidarlar milletin oyu ile gelir milletin oyu ile değişir. Vesait odaklarının karanlık odalarda aldığı ve Türk milletinin güvenliği için beline silah taktığı adamların vasıtasıyla değişmez. Millet gider sandıkta iktidarı tayin eder veya değiştirir. Şimdide öyle bir yola giriyoruz diye konuştu.
Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk’te devir teslim töreninde yaptığı konuşmada; 06 Şubatta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depreme değinerek çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz dedi. Başkan Aktürk sözlerine deprem bölgesine yapılan yardımlara da değinerek ilk andan itibaren şehrimiz olarak yaralarımızın sarılması için canla başla yapılan çalışmalara şahit olduk. Valiliğimiz, belediyelerimiz bütün imkânlarını seferber ederek deprem bölgesinde çalışmalar yaptı. Ben buradan orada görev yapan yaralar saran gönül köprüsü kuran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.
5.5 yıldır yakın mesafe olarak çalıştığımız bir önceki dönem il başkanımız ve Milletvekili A. Adayımız Hüseyin Altınsoy başta olmak üzere tüm il ilçe belde başkanlarımıza vevekâleten il başkanlığımızı yürüten Mehmet Ali Koyuncu Başkanıma, Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu ve yönetim kurulu üyelerimize ve önceki dönem il başkanlarımıza, tüm teşkilat mensuplarımıza emekleri için teşekkür ediyorum dedi.
Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk konuşmasının devamında; Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hizmet davasında Ak Parti Aksaray İl Başkanlığında hizmet bayrağını laiki ile taşımak için gece gündüz çalışacağımıza gönülden inanıyorum. Yükümüz ağır hep birlikte bu yükün altından kalkacağımıza da inancımız tamdır. Çünkü Ak Kadrolar her zaman sahada vatandaşlarımızla hem hal ve diri aktif kadrolardır ifadelerini kullanan Başkan Aktürk; Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Türkiye yüzyılı ile 14 Mayıs tarihinde yapacağımız seçim çalışmalarına hızı başladık. Kaybedecek bir dakikamız bile yok her zaman dediğimiz gibi işimizde vaktimizden çok, Cumhur ittifakı olarak tüm teşkilatlarımızla birlikte her seçimde olduğu gibi önümüzdeki seçimde de alnımızın akı ile çıkmak için bütün gücümüzle sahada olmaya deva edeceğiz. Girmedik gönül sıkılmadık el, derdine derman olmadığımız tek bir vatandaşımız kalmayana kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Önümüzdeki seçimde Cumhur ittifakı olarak 4-0 parlamentoya 4 vekil göndereceğimize söz verdik. Allah’ın izni ile bunu başaracağımıza inancımız tamdır diyerek sözlerine son verdi.
Haber: Yaşar Karatay