Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ZİYARETÇİLERİN AKININA UĞRADI

aksaray belediyesi tarafından kapalı

aksaray belediyesi tarafından kapalı pazar pazarı alanınakurulan 2. kitap fuarı ve 1. Çocuk festivali açılışının ilk gününden bu yanaziyaretçilerin akınına uğruyor. her gün farklı ve rengârenk etkinliklerinin yeraldığı festivalde çocuklar gönüllerince eğlenirken kitap fuarında ise tanınmışünlü yazarlar söyleşi ve imza günleri düzenliyor.  

aksaray 2. kitap fuarında türkiye’nin önde gelenyayınevleri, yan yana kurulan stantlarda kitaplarını sergilerken kitapseverlerinyoğun ilgisiyle karşılaştı. 100’e yakın yayınevi ve 70’e üzerinde yazarın katıldığıkitap fuarında okullardan gelen yüzlerce öğrenciler, kitap fuarıile çocukfestivalinde büyük canlılık kattı.türk ve dünya edebiyatından en ünlü eserlerile birlikte çocuk ve bilimsel yayınlara kadar binlerce kitabın sergilendiğifuar her kesim yaştan insanın ilgisi çekmeyi sürdürüyor.

aksaray belediyesinin ilk kez düzenlediği Çocuk festivalindeise farklı etkinlikler ve rengârenk gösteriler en çok da çocukları memnunediyor. masal dinletisi, çocuk animasyonu, ödüllü yarışmalar, kukla gösterisi,bubble şov, maskotlar ve palyaçolar çocuklar ilgini çekiyor. boyama ve işatölyelerinde ise çocuklar yeteneklerini keşfediyor.

2. kitap fuarının ikinci günü, aksaray’ın yetiştirdiğiyazarlardan ‘somuncu baba aşkın sırrı’ filminin senaristi mahmut ulu’nun söyleşisiile başladı. sırasıyla melihtuğtağ, İclal aydın, kaan murat yanık, yavuzbahadıroğlu ve yusuf kaplan da birer söyleşi gerçekleştirerek okurlarıyla imzagünlerinde bir araya geldi.

yazar İclal aydın’ayoğun İlgi 

yazar İclal aydın kitap fuarında 2. gününde en çok ilgigören yazar arasında yer aldı. anne tarafından aksaray’ın güzelyurt İlçesinebağlı ihlara beldesinden olan yazar İclal aydın, “aksaray’da her geldiğimdekendimi yakınlarım ile akrabalarım ile buluşmuş hissediyorum” dedi vehayranlarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. söyleşiye, belediye başkanı haluk Şahin yazgı, eşi hasibe yazgı, eğitimbirsen başkanı murat günaydın, belediye meclis üyeleri ile yazarın hayranları katıldı.konferans salonunda dolduranlar yazar ilgiyle dinlerken zaman zaman duyguluanlar yaşadılar. neşesini hiçbir zaman kaybetmeyen yazar İclal aydın, söyleşisonrasında aksaraylılardan büyük alkış aldı. yazar, imza gününde okurlarınınkitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

başkan’a fuar vefestival teşekkürü

2. kitap fuarı ve 1. Çocuk festivalini gün içerisindenziyaret eden belediye başkanı haluk Şahin yazgı, fuara katılan yayıntemsilcilerini ziyaret etti. yayınevi temsilcileri, yakın ilgisinden dolayıbaşkan yazgı’ya teşekkür ettiler. aksaray’da olmaktan ve aksaraylı kitapseverlebuluşmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

festival alanına çocuklarıyla gelen aileler, kentte ilk kezböyle bir etkinlik düzenlenmesinden dolayı belediye başkanı haluk Şahinyazgı’yateşekkür ettiler. Çocuklarıyla birlikte başkanla hatıra fotoğrafıçektirdiler.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde kendilerini Milli
Sıradaki Haber “MİT görevlisiyiz” yalanıyla Eskişehirli çifti dolandıran 2 şüpheli yakalandı