Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ziraat Odası Başkanı Koçak, gençler kırsal kesimlerde yaşamak istemiyor  

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, gençlerin kırsal kesimlerde yaşamak istememelerinin nedeni olarak kırsal kesimlerde gençlere hitap eden şeylerin olmadığına dikkat çekti.

Ziraat Odası Başkanı Koçak, gençlerin kırsal yerlerde yaşamak istemeyip, babadan atadan yüzlerce dönüme mirasçı iken neden üç harfli marketlerde, OSB’lerde asgari ücretle çalışma eğiliminde olduklarını sorguluyor.

Ziraat Odası Başkanı Koçak, gençlerin kırsal alanlarda yaşamama eğilimlerinde; Arsa, araba, ürün vb. alım-satım işlerinin daha az emekle daha çok kazanç sağlaması, Tarımsal sulama suyundaki gelecek kaygısı, Kıraç arazi varlığı, miras paylaşımı ve parçalı arazi,  Aile işletmeciliğinde harçlık ile çalışma yerine aylık belli bir bedelin genç bireylere maaş olarak verilmemesi, İşçi bulma ve maaşı sorunu (İşçi Desteği), Sosyal Güvence Desteğinin olmayışı,  Evlilikte şehirde oturma isteği (Sosyal yaşam alanları, eğitim, İnternet, doğal gaz, avm vb. nedenlerini görmektedir.

Ziraat Odası Koçak, kırsal kesimlerin gelişmemesi gençleri şehir yerlerine göç etmesine neden olduğunu vurgulayarak kırsal bölgelerinde gelişmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Günümüz gençlerinin masa başı işler tercih ederek, tarım işleri gençleri cezbetmediği görülüyor. Kırsal kesimlerinde gençler için önemli olan internet, doğal gaz, avm gibi şeylerin olmaması gençler tarafından beğenilmiyor.

Gençlerin kırsal kesimlerde yaşamak istemeyiş nedenleri, sosyal güvence olarak tarım işlerini görmemeleri, tarım alanlarında sulama suyundaki yetersizlik, bireylere belli bir maaşın verilmemesi ve daha nicesi olarak söylediği nedenler Ziraat Odası Başkanı Koçak tarafından kırsal yerlerin geliştirilmesi gençlerinde kırsal yerlere göçüne neden olacağına dikkat çekti.

Ziraat Odası Başkanı Koçak, kırsal kesimlerin çok geç kalınmadan geliştirilmesi gerektiğini belirterek; saydığı nedenlerin köylerde kırsalda yapıldığı an itibariyle tersine göç başlayacağını vurguladı.

Haber: Fatma Altınok