Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ziraat Odası Başkanı Koçak, Devletimiz yanımızda

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çiftçilerin hububata karşı endişe etmemeleri konusunda uyararak devletin üreticilerin yanında olduğunu hatırlattı.
Son günlerde artan fiyatlardan dolay çiftçiler ürünlerini satamama konusunda kaygılanmaya başladı. Toprak Mahsulleri Ofisinin geçtiğimiz günlerde hububata satış fiyatlarının açıklanmasının ardından, piyasada fırsatçıların kazanmaması adına yapılan çalışmalar devam ederken konuyla ilgili gerek siyasetçiler gerekse Aksaray valiliği tarafından görüşmeler devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Koçak, “Kıymetli Üreticilerimiz bilindiği üzere İlimizde arpa hasadımız başlamış durumda. Devletimiz sağ olsun hasat başlamadan önce piyasanın çok üstünde bir fiyat açıkladı. Eğer bu fiyatlar açıklanmasaydı dürüst esnaflarımızı tenzih ederek söylüyorum art niyetli bazı fırsatçılar ellerini ovuşturuyordu. Bu fiyat farkından dolayı tabi ki hepimiz ofise ürün vermek için çaba gösteriyoruz, haklıyız da. Ancak şu da bilinmelidir ki Aksaray Arpa üretiminde Türkiye de 4. sırada ve geçtiğimiz yıl 390 bin ton olan üretimimiz bu yıl rekor düzeyde 500 bin tondan fazla bekleniyor. Gönül ister ki hemen biçelim ve ardından hemen ofise yatıralım. İnanın ki hem fiyat hem de rekolteden dolayı Kara gün Dostumuz ofiste inanılmaz bir yoğunluk söz konusu.” dedi.
Üreticilerin kaygılanmamaları ve sabırlı olmaları konusuna değinen Ziraat Odası Başkanı Koçak, “Sayın Valimiz Hamza Aydoğdu, TMO Genel Müdürümüz Ahmet Güldal, TMO Aksaray Baş Müdürümüz Fahri Kesepara ve siyasilerimiz ile yaptığımız görüşmelerde ÇKS ye kayıtlı olan herkesin ürününü alacağını beyan etmişlerdir. Ayrıca randevu sistemi ile ilgili yaşanan sorunları da kendilerine ilettik. Lütfen sabırla randevu sistemini denemeye devam edelim ve devletimize her süreçte olduğu gibi bu süreçte de inanalım ve güvenelim.” dedi.
Haber: Fatma Altınok