Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ziraat Odası Başkanı Koçak; “Biz çiftçiden yanayız”

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak,  yeni dönemde de gerçekleşecek olan drone uygulamaları hakkında yaptığı röportaj kapsamında çeşitli konulara değindi. Bir kanal ile yaptığı röportajda üreticiler için mevcut fiyat aralıklarının ne olabileceğinden, drone kullanımı ile elde edilecek olan faydanın ne olacağına kadar pek çok noktaya değinen Emin Koçak, “Biz çiftçiden yanayız” dedi.

Sözlerine drone uygulamasındaki asıl amacın çiftçilerin kolaylığını sağlamak olduğunu söylerek başlayan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Ekinlerimizi ektik. Şu anda da bahar sezonu olması nedeniyle yeşerdiler. Tabii gübrelemelerini yaptık. Biz geçen yıl getirmiştik drone teknolojisin. Türkiye’de bir ilki yaptık. Şu anda Aksaray Ziraat Odası’nın 2 tane drone’u var. Bizim amacımız, üreticimizin hasarını en aza indirmek. Biz ot ilacını drone ile atmayı istemiyoruz, buna karşıyız. Böyle yapıldığında yeteri kadar su ile atılmadığı için faydalanılamıyor. Ama eğer üreticimiz isterse yardımcı oluyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Emin Koçak sözlerinin devamında “Drone ile sadece pas hastalığına, süneye, kımıla ve bu tarz durumlarda faydalı.Ekin boylu olduğundan traktör ekin içerisine giremiyor. Girildiğinde zarar veriyor. Ama bu durum drone içi söz konusu değil. Hastalıkların tedavi sürecinde faydalı ve yararlı. Aksaray’da bu şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Sezonumuz yeni başlıyor, telefon ile arayıp drone isteyen üreticilerimize sıra yapıyor, randevu sistemi ile hizmet veriyoruz. Drone’u ücreti karşılığında üreticilerimize veriyoruz. Bizim amacımız ticaret değil en düşük fiyattan üreticilerimize hizmet ediyoruz. Biz şu an drone fiyatı belirlemedik ama piyasada duyduğumuz fiyatlara göre drone’un dekar hesabı 60-80 TL arası deniliyor. Biz resmi kurum ve çiftçi yanlısı olduğumuz için ekibimiz ile istişare edip belirli bir fiyat açıklayacağız. Biz çiftçiden yanayız.  Üreticilerimize yeni sezonda da bol bereketli çalışmalar diliyorum” dedi.

Haber: Ağustos Gerçe