Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zafer Partisi kadına şiddete dikkat çekti

Zafer Partisi tarafından 81 ilde ortak basın açıklamasında bulunuldu. Yapılan açıklamada son günlerde Türkiye’de yaşanan kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarlarına dikkat çekildi.

Zafer Partisi tarafından 81

Türkiye’ de Zafer Partisi teşkilatı tarafından 20 Ekim Pazar saat 17:00 da  ” Kadınlar katlediliyor”  “Çocuklar istismara uğruyor”  “Yenidoğan bebekler öldürülüyor” diyerek sokağa çıktı.

Aksaray’da da yapılan basın açıklamasında Zafer Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Selver Dönmez söz aldı.  Kadın Kolları Başkanı Selver Dönmez yaptığı konuşmada Türkiye’de yaşanan kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına dikkat çekerek, “Her gün yüzlerce kadının şiddet gördüğü, onlarca çocuğun cinsel istismara uğradığı bir ülkede yaşamak zorunda olan kadınlarımız, biz yaşamakta değil sadece mücadele etmek, kavga vermek, kendimizi her an savunmak zorunda olanlarız” şeklinde konuştu.

Soruyoruz Böyle Bir Ülkede Adaletten,  Yaşam Hakkında, Özgürlükten Eşitlikten Bahsetmek Mümkün Müdür?

Kadın Kolları Başkanı Selver Dönmez konuşmasının devamında, “İstanbul’da yaşanan sur cinayetini hepimiz hatırlıyoruz. Dahası hafızamızdan silmemiz de mümkün gözükmüyor. O surlarda iki genç arkadaşımız İkbal ve Ayşenur’u kaybetmemizin üzerinden daha 3 hafta bile geçmedi ama bu sürede 25’den fazla arkadaşımızın canına kıyıldı. Görmesi gereken kimse görmüyor, kimse duymuyor, bilmezden geliyor.  Daha geçtiğimiz gün yeni doğan bebeklerin para için katleden bir çete yakalandı. AK Parti’nin iktidarının yıllardır çökmesine öncülük ettiği sağlık sistemine birkaç gündür hayatta olan en az 12 yavrumuzun canına kıymış. Soruyoruz böyle bir ülkede adaletten,  yaşam hakkında, özgürlükten, eşitlikten bahsetmek mümkün müdür? Bugün Türkiye’nin 81 ilinde toplandık ve bir kez daha söz veriyoruz. Arkadaşımızın canına kast eden çocuklarımızın canlarıyla,  gelecekleri ile oynayan bu düzenin hak ettiği mezara biz gömeceğiz” dedi.

Basın açıklamasına, Aksaray Zafer Partisi İl Teşkilatı, İl Başkanı Kamil Kibrit, İlçe Başkanı Av. Mustafa Yön, Kadın Kolları Başkanı Selver Dönmez, Gençlik Kolları Başkanı Samet Bülbül katıldı.

Fatma Altınok