Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

30 ağustos zafer bayramının

30 ağustos zafer bayramının 96. yıldönümü tüm yurttaolduğu gibi aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

sabah saat 09.00 kent meydanında düzenlenen kutlamatörenine aksaray valisi aykut pekmez, aksaray milletvekili ramazan kaşlı,aksaray milletvekili ayhan erel, aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı,aksaray alay komutanı albay fuat anik ve protokol üyeleri katıldı.

aksaray valisi aykut pekmez, ve aksaray belediye başkanıhaluk Şahin yazgı atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan yüzbaşı Çelebibağcı; “mazisi zaferlerle dolu türk milletinin tarih sahnesinden silmek ve özyurdu anadolu’dan atmak isteyen düşmana hak ettiği dersi verdiğini, şanlızaferin bugün 96. yıldönümünü kutluyoruz.

96 yıl önce bugün üç yıl süren onurlu bir kurtuluşmücadelesinin muhteşem bir zaferle sonuçlandığı gündür.

düşmanlar ve onların ülke içerisindeki işbirlikçileritarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilen toprakları işgal edilmiş,ordusu ve silahları elinden alınmış, askerleri terhis edilmiş yıllardır sürensavaşlarda tüm kaynakları tükenmiş ve insan gücünü kaybetmiş bir İmparatorluğunyıkıntıları üzerinde bir ordu ve milli devlet yaratan ulu önder başkomutanmustafa kemal atatürk anadolu’daki türk vatanını kastedenleri 30 ağustos1922’de tarihe gömmüştür.

bu zafer yüce türk ulusunun bağımsızlık aşkını türkordusunun kudret ve kahramanlığını tarihe muhteşem bir şekildekaydetmiştir.  tarihi boyunca hür vebağımsız yaşamış aziz türk milleti kurtuluş savaşı’nda ulu önder mustafa kemalatatürk’ün “ya İstiklal ya Ölüm” parolasıyla düşmana karşı kadını erkeği,genci, ihtiyarı ile ordu millet bütünleşmesinin eşsiz bir örneğinisergilemiştir türk milletinin mutlu sona ulaştıran bu zafer, her türlüimkansızlık ve yokluğa rağmen türk ulusunun birlik ve beraberlik içerisindeneler yapabileceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. türk ulusunun esir edilemezolduğunu bir kez daha dünyaya göstermiştir. atatürk inkılapları temel taşıolmuş ve modern türkiye’nin doğuşunu başlatmıştır türk milletinin birliğine,vatanın bölünmez bütünlüğüne ve devletinin bağımsızlığına yönelik her teşebbüsüdün babalarımızın, dedelerimizin yaptığı gibi 96 yıl sonra bugün, bizlerde buuğurda seve seve canımızı vermeye hazır olduğumuzu aynı ruh ve inanç da bir kezdaha haykırıyor ve diyoruz ki; bize emanet edilen bu cennet vatanı bu kutsaltoprakları ilelebet muhafaza edecek, türk bayrağını ve sancağını sonsuza dekdalgalandıracağız. kanlarını ve canlarını feda ederek bize bu güzel vatanıbırakan bizleri 96 yıl önce bu büyük zafer ile onurlandıran başta ulu öndermustafa kemal atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin aziz ruhlarının önündesaygı ile eğiliyor kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. büyükzafer yüce milletimize kutlu olsun” dedi.

konuşmanın ardından öğrenciler tarafından 30 ağustoszaferiyle ilgili şiirler okundu. halk oyunu gösterileri yapıldı.

protokol üyeleri tören geçişi sırasında askerleriselamlarken, mehmetçikler vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

törenin ardından vali aykut pekmez beraberindekilervalilik makamında tebrikleri kabul etti.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK),
Sıradaki Haber Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Aydemir’in tayini çıktı! Detaylar haberde!