Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ZABITA EKİPLERİ FİYAT ETİKETLERİNİ MERCEK ALTINA ALDI

aksaray belediyesi zabıta müdürlüğü ekipleri,

aksaray belediyesi zabıta müdürlüğü ekipleri, alışverişmerkezleri, market, mağaza, pazar yerlerinde fiyat etiketleri, ürüngramajlarını mercek altına aldı.

aksaray belediyesi halkın ekonomik menfaatlerininkorunmasını sağlamak amacıyla hafta ortasından itibaren denetim uygulamasıbaşlattı.

belediye zabıta ekipleri, fiyat ve etiket değişimindenkaynaklanan haksız kazancı engellemek ve tüketiciyi bu fiyat değişikliğinden etkilenmemesive mağdur olmaması için alışveriş merkezleri, market, mağaza, pazaryerlerinde etiket kontrolü başlattı.

piyasa şartları dışında haksız fiyat farkı ile kazanç eldeetmeye çalışan işletmeler hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

zabıta ekipleri, kontroller sırasında etiket fiyatı ile kasadabelirlenen fiyatları karşılaştırması yaptı. İşletme sahiplerine ürünfiyatlarının açıkça belirtilmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.

zabıta müdürlüğünce yapılan açıklamada, fiyat etikettarifesi bulunması zorunluluğu bulunan işletmelerin, bu konuda gereklihassasiyet göstererek yapılan denetimlerde olumsuzlukla karşılamamaları içinfiyat etiket tarifelerini asmaları gerektiği bildirildi. tüketicilerin, satınaldıkları mal ve hizmetlere yönelik tüm şikâyetlerini alo 175’e bildirmeleriistendi.

ayrıca denetim sonunda yapılan tespitler İl ticaretmüdürlüğüne bildirilerek tüketici kanunun ilgili maddesine göre işlem yapılmasısağlanıyor.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkçe’nin İç Anadolu Bölesinde yer
Sıradaki Haber Aksaray’ın lezzet durağı, yöresel tatlıları damakları şenlendiriyor