Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yurt içi üretici fiyatları Kasım ayında yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yurt içi üretici fiyat endeksi verilerini yayımladı. TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre Kasım ayı içerisinde, bir önceki aya kıyasla yüzde 2,81, bir önceli yılın Aralık ayına kıyasla ise yüzde 42,59, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla ise yüzde 42,25 oranında artış gösterdi.

TÜİK tarafından açıklanan veriler kapsamında; sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 65,49 artış, imalatta yüzde 54,11 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 30,00 azalış ve su temininde yüzde 70,23 artış olarak gerçekleştiği görüldü.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; sanayinin dört ana sektöründe madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 2,68, imalatta yüzde 2,26, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 10,99 ve su temininde yüzde 1,91 artış olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre; yıllık azalış gösteren tek alt sektör yüzde 30,00 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme olduğu kaydedildi. Buna karşılık temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları yüzde 93,70, diğer madencilik ve taş ocakçılığı ürünleri yüzde 84,05, içecekler yüzde 74,00 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler olarak kaydedildi.

Haber: Ağustos Gerçe