Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yunus Emre’yi anmak için bir araya geldiler: Tasavvufun sesi Ortaköy’de yankılandı!

Tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 704’üncü yılı olması nedeniyle Aksaray’da biz dizi etkinlik düzenlendi. Türk düşünürü anma etkinlikleri kapsamında Aksaray’ın Ortaköy ilçesi Sarıkaraman Köyü’nde bulunan Yunus Emre Türbesinde Aksaray ve Kırşehir Valilikleri organizasyonunda düzenlenen etkinliğe; Kırşehir ve Nevşehir’den de katılım sağlandı.

Tasavvuf ve halk şairi

Yunus Emre’yi anma etkinliklerine; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Yunus Emre’yi anma etkinlikleri kapsamında konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Gerçekten bu kadar kalabalıktı hepinizi bir arada görmek beni ayrıca mutlu ediyor. Türk İslam coğrafyasında asırlardır Yunus emre konuşuluyor. Gönül insanının ayak bastığı topraklar olan; Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir’dir. Biz hep birlikte şu anda burada bir aradayız. Belki de Yunus’un “sordum sarı çiçeğe annen baban var mıdır” dizelerini yazdığı yerlerdeyiz. Yunus Emre her yerde aslında o herkesin yüreğinde. Hepimiz aslında birer Yunus olabilsek, onu anlayabilsek aslında hiçbir sorun yaşamayacağız. Burada heyecan duymamak mümkün mü? Bu mekânı yaptık, hep birlikte burayı yaşamamız ve yaşatmamız gerekiyor. Onu iyi anlamız gerekiyor. Sevgili gençlerimizle burayı iç içe yapmamız gerekiyor. Yılda sadece bir kere değil her zaman öğrencilerimizin buraya gelmesi gerekiyor. Yunus Emre aslında bize ilahi aşkı da öğretiyor. Bunların özünü iyi anlamak gerekiyor. İlmin önemini vurguluyor, insani değerler olmadan ilmin öneminin olmayacağını vurguluyor Yunus Emre. Bunları içimize sindirmedikçe Yunus Emre’yi anlamamız mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Bugün burada, Türk tasavvuf edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Yunus Emre’yi, vefatının 704’üncü yılında anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yunus Emre, sadece Türk milletinin değil, tüm insanlığın kalbinde taht kurmuş bir aydındır. Onun öğretileri, sevgi, hoşgörü ve insanlığa dair derin anlayışla doludur. Bugün Yunus Emre’nin fikirlerini ve değerlerini yaşatmak adına Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” İşte bu sözler, onun barış ve kardeşlik mesajının ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Bugün burada, farklı illerden gelen misafirlerimizle birlikte, Yunus Emre’nin birleştirici gücünü hissediyoruz. Aksaray Belediyesi olarak, kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve değerlerimizi yaşatmak için düzenlediğimiz bu etkinlik, sadece bir anma değil; aynı zamanda genç nesillere Yunus Emre’nin düşüncelerini aktarma fırsatıdır. Bizler, onun değerlerine bağlı kalarak, toplumsal dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendirmek için çalışmalıyız” dedi.

Ağustos Gerçe