Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yunanistan’da Aksaray Börekçisi; İzleyenleri Gülümsetti!

Yunanistan Nea Karvali’de bulunan

Yunanistan Nea Karvali’de bulunan ve Aksaraylı börekçi Yorgo’yu ziyaret eden sosyal medya fenomeni Soner Hosoglu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Sosyal medyada birçok ülkeyi gezerek gördükleri güzellikleri paylaşan “hezarfenboss” olarak bilinen Soner Hosoglu Yunanistan’da Aksaraylı börekçi Yorgo’yu ziyaret etti. Yorgo’nun işyerinin adını Niğde- Aksaray yaptığını ve sonrasında aklına Aksaray68 yapsaydım demesi izleyicileri gülümsetti.

Aksaray’dan göç eden atalarının Yunanistan Nea Karvali’ye yerleşmesiyle birlikte burada börek işiyle uğraşan ataları Yorgo’ya miras olarak bu mesleği bıraktı.  22 yaşından beri bu işi 30 yıldır severek yapan Yorgo, Nea Karvali’de ıspanaklı börekleriyle ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldi.

Aksaraylı Yorgo lezzetli börekleriyle ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Sosyal medya fenomeni Soner Hosoglu Yunanistan Nea Karvali’yi gezisi esnasında Aksaraylı börekçi Yorgo ile bir araya geldi.
Türk kahvesi eşliğinde sosyal medya fenomeni Soner Hosoglu ve Aksaraylı börekçi Yorgo sohbet ettiği anlar kameralara yansıdı. Börek işinin ondan sorulduğunu dile getiren Hosoglu; “Börek işi ondan soruluyor bu memlekette, biz ıspanaklıya yetişebildik, çeşit bol, kendisi yapıyor börekleri” dedi.

Yıllar içerisinde börekleriyle Yunanistan Nea Karvali’de lezzet mekanı haline dönüşen Niğde- Aksaraylı börekçi Yorgo, mekânının ismini Niğde- Aksaraylı börekçi Yorgo koymasının nedeni İstanbul- Aksaray ile karıştığını söyledi. Türkiye’de yapılan böreklerle aynı lezzeti taşıyan ve Yunanistan Nea Karvali’de bulunan mekan Aksaraylı börekçi Yorgo’nun yeteneğiyle gün yüzüne çıkıyor.

Haber: Fatma Altınok