Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YÖRESEL YEMEKLER YARIŞTI

aksaray’dayöresel yemek kültürünü ortaya

aksaray’dayöresel yemek kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla geleneksel hale getirilenyöresel yemek yarışmasının 4.’sü düzenlendi. yarışmaya 41 yarışmacı 60 farklıyemek ve tatlı çeşidi ile katıldı.

turizmhaftası kutlamaları kapsamında aksaray kültür evi bahçesinde gerçekleştirilenyarışmada, aksaray’a özgü 39 yemek ve 21 tatlı jüri üyelerinin beğenisinesunuldu.

aksarayvalisi aykut pekmez, belediye başkanı haluk Şahin yazgı ile birlikteyöresel yemekve tatlıların yarıştığı standları gezerek yarışmacılardan bilgi aldılar.

İl kültür veturizm müdürü mustafa doğan yaptığı konuşmada, medeniyetlerin kültüründeyemeklerinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi.doğan; yöresel yemekleri yaşatmakistediklerini belirterek aksaray’ın yemek kültürüne dair yaptıkları çalışmayıtamamlayarak kitap haline getirdiklerini söyledi.

jüri üyeleri41 kişinin katıldığı iki kategoride değerlendirilen yarışmada,lezzet ve sunumu,ad ve tarifine uygunluk ile renk ve koku konularında değerlendirme yaparakpuanlama yaptı.

yarışmasonunda “tavuk dolması” adlı yemeğiyle hatici dilekyemekkategorisinde 1. oldu. ‘Çömlek kebabı’ ile ulviye taneri 2.,‘noğay göbetesi’ ileneziha kara 3. oldu. yemek kategorisinde dereceye giren yarışmacılara ödül vehediyeleri vali aykut pekmez tarafından verildi.vali pekmez yarışmanın jüriüyelerine de katkıları nedeniyle plaket verdi.

tatlıkategorisinde ise “sarığı burma” adlı tatlısıyla neslihan talay1’inci oldu. ‘pekmezli bal kabaklı kurabiye’ ile fatma bora 2.,‘kalbura bastı’ile melek meltem turga 3. oldu.belediye başkanı haluk Şahin yazgıda tatlıkategorisinde dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyelerini verdi. 

yarışmadamansiyon, en iyi sunum dalında dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyeleriise belediye başkanı haluk Şahin yazgı eşi hasibe yazgı, cumhuriyet başsavcısıramazan akın, İdare mahkemesi başkanı osman erkan, İl Özel İdaresi genelsekreteri ramazan altundağ, güzelyurt kaymakamı mehmet göze, ortaköy kaymakamıfatih görmüş, eskil kaymakamı yavuz kartal ve İl kültür ve turizm müdürümustafa doğan tarafından verildi.

Özel biranaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde yufka açarak börek yaptı.Öğrenciler yaptıkları böreklerden vali aykut pekmez ve protokol üyelerine ikrametti.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!