Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yılkı Atlarını Belediye Özgürlüğüne Kavuşturdu

evcilleştirilip ağır işlerde ve

evcilleştirilip ağır işlerde ve sağlıksız koşullardakullanıldığı tespit edilen yaklaşık 250 yılkı atı, aksaray belediyesitarafından satın alınarak yeniden hasandağı’ndaki doğal yaşam alanlarınasalıverildi

aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı: “İnsanlarbu hayvanları yakalayarak ehlileştiriyorlar ancak son zamanlarda yaptığımıztespitlerde bu atların özellikle sanayi mahallesi’nde tuğla taşımacılığı gibiağır işlerde kullanıldığını gördük”

“bu hayvanları satın alma yoluyla sorunu çözdük.yaklaşık 250 atı ilimiz sınırları içinde bulunan hasandağı’nın zirvesinde diğeryılkı atlarının yanına bıraktık”

aksaray’da, evcilleştirildikten sonra ağır işlerde vesağlıksız koşullarda kullanıldığı tespit edilen yaklaşık 250 yılkı atı, aksaraybelediyesi tarafından satın alınarak hasandağı’nda doğaya salıverildi.

belediye, kentte bir süreden beri kullanılan yılkıatlarının yeniden doğal yaşam alanlarına gönderilmesi için çalışma başlattı.gerek ağır işlerde çalıştırılması gerekse trafikte tehlike oluşturmasınedeniyle vatandaşların da şikayeti üzerine harekete geçen aksaray belediyesiulaşım hizmetleri ve zabıta müdürlüğü ekipleri, valilik ve İl emniyetmüdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında at arabalarınıtopladı.

toplanan atlar, belediye başkanı haluk Şahin yazgı’nıntalimatıyla sahiplerinden satın alınarak, hasandağı’nın zirvesinde bulunandoğal yaşam alanlarına bırakıldı.

yaklaşık 250 yılkı atı, bu çalışma sayesinde özgürlüğünekavuştu.

– ağır işlerde kullanılıyordu

aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı, aa muhabirineyaptığı açıklamada, hasandağı’nda çok sayıda yılkı atının doğada yaşadığınısöyledi.

zaman zaman bölge insanı tarafından yakalanan bu atlarıngünlük işlerde kullanıldığını belirten yazgı, şöyle konuştu:

“İnsanlar bu hayvanları yakalayarakehlileştiriyorlar (evcilleştirmek) ancak son zamanlarda yaptığımız tespitlerdebu atların özellikle sanayi mahallesi’nde tuğla taşımacılığı gibi ağır işlerdekullanıldığını gördük. zaman zaman heybeliada’da faytonlarda gördüğümüzörneklerde olduğu gibi, istenmeyen görüntüler de yaşanıyordu. sağlıksızkoşullarda çalıştırıldıklarını görünce harekete geçtik ve tekrar özgürlüklerinekavuşturmaya karar verdik.”

– trafiği olumsuz etkiliyorlardı

yazgı, yılkı atlarının aynı zamanda şehir merkezinde dekullanıldığını, bu durumun kent içi trafiğinde tehlikeli durumlara nedenolabildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“bu konuda çok fazla şikayet alıyorduk. atlarıntoplanması için vatandaşlarımızla yaptığımız müzakerelerden önce sonuçalamadık. sonra bu hayvanları satın alma yoluyla sorunu çözdük. yaklaşık 250atı ilimiz sınırları içinde bulunan hasandağı’nın zirvesinde, diğer yılkıatlarının yanına bıraktık. Şimdi aksaray’da ehlileştirilmiş yılkı atı kalmadı.bu sorunu kökünden çözmüş olduk.”

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Şerefli Koçhisar-Aksaray kara yolunda yaşanan
Sıradaki Haber Aksaray yolunda can pazarı: Jandarma aracına çarptı; 1 ölü 1 ağır 5 yaralı!