Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YETİŞKİN YOĞUN BAKIM HEMŞİRESİ KURSU AÇILDI

aksarayeğitim ve araştırma hastanesi

aksarayeğitim ve araştırma hastanesi sağlık bakanlığının desteği ile “yetişkin yoğunbakım hemşiresi sertifikalı eğitim” kursu açtı. 

25haziran tarihinde başlayan yetişkin yoğun bakım hemşiresi sertifikalı eğitimkursu açılışına, aksaray İl sağlık müdürü uzm. dr. cengizhan kılıçaslan,aksaray eğitim ve araştırma hastanesi başhekimi prof. dr. hakan bingöl,  kamu hastaneleri hizmetleri başkanı uzm. dr. koca Çalışkan, başkan yardımcılarıop. dr. deniz ceylan, cem karanfil, aksaray eğitim ve araştırma hastanesi İdarive mali hizmetler müdürü metin güzel, kalite destek hizmetleri müdürü Şahintüysüz, hasta bakım hizmetleri müdürü ayşe karanfil, yoğun bakımlar sorumlusuuzm. dr. ayşegül aykaç İbişoğlu ile uzm. dr. filiz kürklü bozkır, hastanebaşhekim ve müdür yardımcıları ile eğitim birimi ve eğitimciler katıldılar.

İlk ders kılıçaslan’dan

aksaray’ınyanı sıra kırşehir, manisa, Şırnak, gümüşhane, nevşehir ve ankara (Şereflikoçhisar)’dabulunan hastanelerden 12 hemşire ve sağlık memurunun katıldığı kursta ilk dersİl sağlık müdürü uzm. dr. cengizhan kılıçaslan tarafından açılış konuşmasındaverildi.

3haftası teorik, 3 haftası da 3.seviye yoğun bakımlar da uygulamalı eğitim olmaküzere toplam da 6 hafta sürecek olan sertifikalı eğitim programındakursiyerlere,koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle bireyinfiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta veaileleriyle terapötik iletişim kuran, sağlık bilimi ve teknolojisindekigelişmelere yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğesahip, sorun çözme becerisi gibi sağlık bakanlığının belirlediği veuluslararası geçerliliği olan standartta yoğun bakım eğitimi verilecek.

aksarayeğitim ve araştırma hastanesi, ilk kez gerçekleştirdiği yetişkin yoğun bakımhemşiresi sertifikalı eğitim programı ile birlikte, adında yer alan “eğitim” hizmetini deyerine getirerek çevre il ve ilçelerde bulunan hastaneler için ihtiyaç duyulanyoğun bakım hemşirelerini yetiştirmeye başlamış oldu.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Kırıkkale’de iki otomobilin çarpışması sonucu
Sıradaki Haber İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı