Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yetenek açığı raporu açıklandı; işte detaylar

ManpowerGroup tarafından hazırlanan yetenek açığı raporunun 2023 yılı sonuçları yayınlandı.  Rapora göre her beş şirketten 4’ünün yetenek açığı yaşadığı, işe alım yapmakta zorlandığı ortaya çıktı.

ManpowerGroup tarafından hazırlanan yetenek

Yapılan araştırmalar kapsamında 41 ülkeden yaklaşım 39 bin işverenin katılımıyla ortaya koyulan araştırmanın sonucunda küresel çapta yetenek açığı ortalama yüzde 77 seviyesinde ulaştığı gözlemlendi.

Türkiye’de yetenek açığı yüzde 72 olarak ölçüldü.  Türkiye’de geçen yıla oranda 5 sıralık bir iyileşme görülmüş olup 41 ülke içerisinde 34. Sırada yer aldı.  Ülke en fazla yeteneğe ihtiyaç duyulan sektörler ise taşımacılık, lojistik ve otomotiv olduğu saptandı.

İşte yetenek açığı yaşayan ülkelerin listesi; Tayvan yüzde 90 oranla işverenlerin yetenek açığını doldurmakta en çok zorlanan ülke oldu. Tayvan’ı yüzde 86 oranla Almanya ve yüzde 85 orana Hong Kong izledi.

Fransa yüzde 80 ile 15. sırada İtalya yüzde 75 ile 28. sırada ABD yüzde 75 ile 29.  sırada yer aldı. Kolombiya yüzde 64 ile iş verenlerin boş pozisyonları doldurmakta en az zorlandığı ülke oldu.

Fatma Altınok