Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yerli ve Milli MEDAR MTS hız tespit cihazı tanıtıldı

Yerli ve milli üretim

Yerli ve milli üretim olan ve “TSE Uygunluk” ile “Ulusal Tip Onay” belgelerine sahip MEDAR (MTS) Hız Tespit Cihazı, bar (araç üzeri) ve tripod (üç ayak) olmak üzere iki farklı montaj şekliyle tanıtıldı. Cihaz, uygulamalarda eş zamanlı olarak çoklu araç takibi yapabilme, araçların hız, şerit, sınıf, yer, zaman ve tarih bilgilerini takip edebilme özelliklerine sahip. Hız ihlali yapan araç bilgileri ve ihlal görüntüleri anlık olarak araç içerisindeki tablete aktarılabiliyor. Ayrıca, entegre IR birimi ile gece uygulama yapabilme imkanı da sunuyor.
Yeni nesil yerli ve milli radar sistemi MEDAR MTS, jandarma ekiplerinin görev ve sorumluluk alanlarında kullanılmaya başlandı. Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen bu radarı kullanarak aşırı hız nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarının azaltılması amacıyla daha hızlı ve sonuç odaklı çalışmalarını sürdürüyor.
Lazer tabanlı Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile 4 şeritli yolda onlarca araç eş zamanlı olarak takip edilebiliyor. Hız ihlali yapan tüm araçların cinsleri, hangi şeritte hız yaptıkları ve hız yapılan yerin koordinatı belirlenebiliyor. Ayrıca araçların fotoğrafı çekilip video kaydı ile suç tespiti yapılıyor. Hız Tespit Sistemi, araca monte olmadan seyyar olarak da kullanılabiliyor.
Jandarma Trafik ekipleri, yağmurlu, karlı ve sisli havalarda gece-gündüz kullanılabilen radar ile hıza dayalı trafik kazalarında azalma olacağına inanıyor. Ekipler, vatandaşların gideceği yere kazasız ulaşmalarını sağlamak amacıyla “Söz konusu insan ise; trafikte 1 can kaybı bile fazladır” sloganı ile çalışmalarını sürdürüyor.
Yerli ve milli üretim olan MEDAR MTS Hız Tespit Cihazı’nın tanıtımı, yol kullanıcılarına büyük bir umut oldu. Cihazın kullanımıyla birlikte trafik kazalarının azaltılması ve yol güvenliğinin artırılması hedefleniyor. Jandarma ekipleri, MEDAR MTS radar sistemini etkin bir şekilde kullanarak, trafik düzeninin sağlanması ve kazaların önlenmesi adına önemli bir adım atmış oldu.

Haber Merkezi

MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi
Sıradaki Haber MHP Aksaray İl yöneticisi iş kazası geçirdi! Durumu ağır!