Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeraltı Su Kaynakları Çekiliyor

aksaray’da 10 yıl önce çocukluk hayali olan meyvebahçesini kuran çiftçi,

aksaray’da 10 yıl önce çocukluk hayali olan meyvebahçesini kuran çiftçi, yeraltı su kaynaklarının tamamen çekilmesi ile birliktesulanamadığı için ağaçlarının kuruduğunu belirterek, yetkililerden yardımistedi.

aksaray’ın eskil ilçesi eşmekaya kasabasında yaşayan 65yaşındaki çiftçi mehmet Özkara, meyve bahçesinin çocukluk hayali olduğunubelirterek 10 yıl önce bahçeye bin 500 çeşitli meyve ağacı dikerek bahçesinioluşturdu. bir süre tankerle, bir süre de yeraltı su kaynaklarıyla bahçesinisulayan mehmet Özkara, yeraltı su kaynaklarının tamamen çekilmesi ile birliktebaşlayan su sıkıntısının ardından meyve ağaçlarını kaybetme tehlikesiyle karşıkarşıya kaldı. susuzluktan ağaçlar kurumaya başlarken, çiftçi mehmet Özkarayetkililerden yardım istedi.

bahçeyi öldürmek istemediğini belirten mehmet Özkara,“benim çocukluğumdan beri hayalimdi bir bahçe yapmak. bahçede fidanı yetiştiripfidanı satmak hayalimde vardı. bin elma, 200 çeşit ağaç diktim. Üzerine 300daha ekledim ve benim burada şu anda bin 500 tane ağacım var. Şeftali, kayısı,vişne, kiraz, badem. ben 65 yaşındayım. burayı 3 sene tanker ile suladım. Şimdide bu sene su konusunda çok büyük bir sıkıntı var, sularımız bitti. ben burayıiki kere suladım, üçüncü kere sulayamadım. Şimdi ilerde bakacaksınız benimağaçlarım kurumaya başladı. su yok, su bitti, kuyu açma şansımız da yok. bizimburalar kum. yetkililerimiz bilmiyorum artık ilgilenir mi? ben 65 yaşındansonra burayı kurutmamak için çok büyük mücadele verdim. ama herhalde tahminimhavalarda yağmazsa ağaçlarımız kurumaya başlar. bu bahçeyi öldürmekistemiyorum, bu bahçeyi yaşatmak istiyorum. ben çocuğuma bakar gibi baktım.benim bu bahçem şu anda herhalde 1 ay daha sulamazsam bahçem gidecek” dedi.

İha

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da tarihî ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüren
Sıradaki Haber Terlemez Baba Türbesinde restorasyon çalışmaları sürüyor