Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeniden Refah Partisi Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladı

Yeniden Refah Partisi Genel

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladı. Kılıç, Türkiye Cumhuriyetini korumak güçlendirmenin hem millete hem de insanlığa karşı boyunlarının borcu olduğunu bildirerek bir numaralı görev ve vazifeleri olduğunu söyledi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Aksaray’da Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutladı. Kılıç Cumhuriyet’in 100’üncü yılına ilişkin yaptığı konuşmalarda açıklamalarına şöyle devam etti; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda yüzbinler ve milyonlarca şehidin şehadet mertebesine erişmesinin şerefi vardır, onuru vardır, haysiyeti vardır. Hürriyete giden yolda bağımsızlığın kazanılmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında şehadet şerbetini içen bütün şühedamıza minnettarlığımızı, şükranlarımızı ifade ediyoruz. Cenabı Hak onlardan sonsuz kere razı olsun. Bizleri de inşallah şehitlerimizin şefaatine nail eylesin. Gazilerimiz savaşlardan Gazi olarak çıktılar ama sonradan onlar da Emr-i Hakka riayet ederek ebedi âleme göçmüş bulundular. Şehitlerimizin kabirleri cennet, makamları ali olsun.”
TÜRKİYE CUMHURİYETİ TOPRAKLARI ASİL ŞEHİTLERİN KANIYLA SULANMIŞ ASİL TOPRAKLARDIR
Türkiye Cumhuriyeti topraklarının şehitlerin asıl kanlarıyla sulanmış, asil topraklar olduğunu ifade eden Suat Kılıç; “Her bir karışını sıktığında Mehmet Akif Ersoy’un anlatımıyla şüheda fışkıracak kadar şehit kanlarıyla sulanmış topraklar üzerinde yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda emek ve pay sahibi olan bütün geçmişlerimizi minnetle, şükranla vefayla yâd ediyorum. Allah onlardan razı olsun. İnşallah cumhuriyet şuurunu, devlet ve millet olma bilincini bizden ve bizden sonraki nesillere aynı şuurla, bilinçle ve ruhla aktarmaya devam edeceğiz ki bayrağımız göklerde sonsuza kadar dalgalanmaya devam etsin. Türkiye Cumhuriyeti sadece Türklere değil bütün Müslümanları ve hatta Müslüman olan olmayan bütün mazlum milletlerinin yegane merhamet kapısıdır, sığınağıdır, adalet beklentisinin odağıdır. Her nerede insanlar ve insanlık ölüme, katliama, soykırıma, zulme maruz kalıyorsa tarih boyunca olduğu gibi bugün de Türkiye devletimizin ve Türk Milletinin mazlumdan, ezilenden, garibandan, katledilenden ve zulme uğrayandan, haksızlığa maruz bırakılandan yana tavrını koymuştur, koyacaktır. İçinde bulunduğumuz Yeniden Refah Partisi ve Milli Görüş ailesinde kuruluşumuzdan itibaren kurucu liderimiz merhum Necmettin Erbakan hocamızın değer ve yaklaşımları doğrultusunda millete, devlete ve dine sahip çıkma şuuruyla bezenmiş milli bir harekettir. Milli Görüş, bir ruhtur, bir inançtır, azimdir, gayrettir. Amacı önce Anadolu’ya, Türkiye’ye Türkiye Cumhuriyeti’ne ve aziz milletimize üretken bir hayat oluşturmak sonrasında Türkiye’nin gücüyle imkân ve kabiliyetleriyle, dirayet ve cesaretleriyle haksızlığa uğrayan bütün coğrafyalara hakkı, adaleti, şefkati ve merhameti yayabilmektir. Devletin de, milletin de, cumhuriyetin de geleceği biziz, Refah biziz. Ve bu şuurla hareket etmek mecburiyetindeyiz. Kıbrıs Harekâtında Türkiye’nin terörle mücadele davasında ve bugün hala terör örgütleriyle mücadelemizde de şehit edilen kahramanlarımız var. Allah her birinden razı olsun.” ifadelerini kullandı.
İSRAİL VE NETANYAHU İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLİYOR!
Konuşmalarında İsrail’in Filistin ve Gazze halına yönelik yaptığı zulme de değinen Yenide Refah Partisi Başkan Yardımcısı Suat Kılıç; “Bugün Gazze’de Filistin’de bir insanlık dramı yaşanıyorsa Türkiye olması gereken güce henüz erişemediği için. Bizler davaya, millete memlekete ve meselelere sahip çıkmamız gerektiği kadar sahip çıkamadığımız için. İsrail Başbakanı Netanyahu, 21’inci yüzyılın en büyük soykırımını işlemektedir. Bu soykırımı yapan İsrail Hükümeti ile birlikte soykırıma gözcülük yapanlar da aynı suçu işlemektedir. Gazze’ye yağdırılan 19 bin tondan fazla bombayla işlenen 3 temel kategorik suç var; bunlardan biri İsrail, savaş suçu işliyor! İsrail ve Netanyahu insanlığa karşı suç işliyor. İsrail devleti ve Netanyahu aynı zamanda soykırım suçu işliyor. Her üç suçtan dolayı yargılama mercii Uluslararası Ceza Mahkemesi’dir. Birleşmiş Milletler güvenlik kontroller konseyi ne yazık ki harekete geçmemiştir. İsrail’in işlemiş olduğu savaş suçuna Amerika’sı da ortaktır, Avrupası da ortaktır, İngiltere’si de ortaktır, Kanada’sı da ortaktır. Türkiye Cumhuriyetini korumak güçlendirmek bizim hem milletimize hem insanlığa karşı boynumuzun borcudur. Bir numaralı hedef görev ve vazifemizdir.” dedi. Kılıç sözlerini; “Bir kez daha Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü yılını kutlarken, Cenabı haktan niyazda bulunuyorum; inşallah Türkiye Cumhuriyeti yeryüzünün adalet dağıtan, merhametin merkezi olan hukuku bütün insanlık için bir bayrak gibi dalgalandıran yüce kuvvete önümüzdeki yüzyıl içerisinde denşir bunu temenni ediyor, yaşasın Cumhuriyet diyorum. Türkiye Cumhuriyetini korumak güçlendirmek bizim hem milletimize hem insanlığa karşı boynumuzun borcudur. Bir numaralı hedef görev ve vazifemizdir. Bir vesile bugün doğum günü olan Milli Görüşün kurucusu Necmettin Erbakan hocamızı da doğum gününde rahmetle, minnetle yâd ediyorum.” şeklinde tamamladı.

Haber Merkezi