Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yemen’in Acil Desteğe İhtiyacı Var

aksaray İhh, yemen’deki insani

aksaray İhh, yemen’deki insani krizin ölümcül boyutlaraulaştığını duyurarak, yemen için acil yardım çağrısında bulundu.

21 milyon İnsanzor durumda

aksaray İhh İnsani yardım derneği başkanı Önder Özkantarafından yapılan açıklamada, nüfusun %75’i olan 21 milyon insanın ciddianlamda gıdaya ulaşmada sıkıntı yaşadığı ve kolera salgını gibi çeşitlihastalıklarla mücadele ettiği, yemen’de iç savaştan dolayı şu ana kadar 7 bininsanın hayatını kaybettiği bildirildi.

sağlık sistemiÇöktü

İhh İnsani yardım vakfının “yemen yardımbekliyor” sloganıyla acil yardım kampanyası başlattığını aktaran Özkanşunları söyledi: “stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji bölgelerineyakınlığı sebebiyle geçmişten bu yana uluslararası güç odaklarının hedefindeolan yemen şimdi de iç savaşın hüküm sürdüğü bir ülke olarak ayakta kalmayaçalışıyor. 21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşmada sıkıntı yaşadığıyemen’de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmekzorunda kaldı. sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede insanların sağlık hizmetineulaşmasında büyük zorluk yaşanıyor. Ülkede iç çatışmalarla birlikte kuraklık dazaman zaman etkili oluyor. Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgedeetkisini sürdürdüğü yemen’de bulaşıcı hastalıkların yayılmasıyla sağlık krizide her geçen gün derinleşiyor.”

desteğeİhtiyaçları var

İhh başkanı Özkan, yemen’de halkın bir yandan açlıkladiğer yandan hastalıklarla ve iç çatışmaların etkisiyle mücadele ettiğinisöyleyerek yemen’deki durumun iyileştirilmesi için yardımseverlerin acildesteğinin gerektiğini vurguladı.

fotoğraf sergisi

yakın zamanda il merkezinde fotoğraf sergisi ile ümmetcoğrafyasında yaşanan sıkıntıları fotoğraf sergisi ile kamuoyu ilepaylaşacaklarını ifade eden Özkan, zekat veya sadakadır ile halkımızın herzamanki duyarlılıkla destek vereceğine inandığını söyledi.

yardim etmek isteyen hayırseverlerin:

hesap adi:

aksaray İnsan hak ve hÜrrİyetlerİ İnsanİ yardim derneĞİ

iban no: tr680020500009105070200001

aÇiklama: yemen açıklaması ile destek olabilecekleribelirtildi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi’nden vatandaşlara yönelik yeni
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi’nden müjde; Gitar, piyano ve saz kursu kayıtları alınmaya başlandı