Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YEMEN ŞAHİTLİĞİMİZİ YERİNE GETİRDİK VE DÖNDÜK

İhh İnsani yardım vakfının

İhh İnsani yardım vakfının koordine ettiği yemen İnsaniyardım çalışmaları kapsamında; aksaraylı hayırseverlerimizin yaptığı bağışlarındağıtımını yerinde gözlemleyip, ilimiz adına şahitlik görevini ifa etmek amacıylayemen’e giden aksaray İhh başkan yardımcısı Şenol korkmaz çalışmalarınıtamamlayıp yurda döndü.

İlimizde iki ay boyunca yürütülen yemen haftası etkinliklerikapsamında 235.000tl kabul edilmiş ve acil olarak ülkedeki milyonlarca”aç” kardeşimizin istifadeleri için gönderilmişti. aksaray İhh’nın bumiktar ile 18 ocak itibariyle İhh teşkilatları arasında nüfusa oranla enbaşarılı ikinci il olması nedeniyle yemen’e aksaray’dan bir temsilci davet edildiğibelirtildi. diğer illerin temsilcileri ile önce İstanbul-amman ve amman-yemenaktarması ile yardım çalışmalarının yürütüldüğü alana ulaşan korkmaz şunlarısöyledi:

‘’bu yardımlar aksaray belediyesi, akmek sanatmerkezi,  İhh İlçe teşkilatlarımız,değerli bağışçılarımızın ve bu süreçte soğukta hizmet eden 7’den 70’egönüllülerimizin katkılarıyla oluşmuş olup, yapılan iyiliğin herkes için cennetmükâfatına ve tabiki en önemlisi özellikle birçok yemenli çocuğun hayatatutunmasına vesile olmuştur.

30 saatlik uzun ve meşakkatli bir yolculuk sonundayemen’in hadramewt (hadramut) bölgesi seyiun şehrinden çok sayıda savaşmağdurunun bulunduğu ma’rib şehrine ulaştık.

 siz hayırsever vekadirşinas aksaraylı hemşerilerimizin emanetlerinizin yerine, nasılulaştırıldığına sizler adına şahitlik edip, yardımları bizzat ihtiyaç sahibisavaş mağduru kardeşlerimize ulaştırdık, elhamdülillah.

kampanya süresince bize destek veren başta sayın valimiz,belediye başkanımız, kaymakamlarımız, stk temsilcilerimiz, akmek sanat merkezive tüm hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

yemen’e giden 3. İhh ekibi olarak marib, seyun, cevf vehanik bölgelerinde yardım çalışmaları gerçekleştirdik.

marib’de yardımÇalışmaları

İlk yardım çalışmamızı veysel karani’nin de memleketi olan marib‘de gerçekleştirdik. burada 300 aileye un, şeker, pirinç,konserve (24 kutu), bebe maması, sıvı yağdan oluşan gıda yardımı yaptık.ardından 50 adet adak, akika ve şükür kurbanı kestirerek, savaş mağduru,ihtiyaç sahiplerine et hisselerini dağıttık.

kera hastanesine ziyaret

ekibimizdebulunan doktor arkadaşımızla birlikte marib kera hastanesini ziyaret ettik.yetkililerden bilgi alarak, yapılabilecekler hususunda görüş alışverişindebulunduk. yetersiz beslenme nedeniyle hastanede yatan çocuklar doktor arkadaşımıztarafından muayene edildi.

marib valisine ziyaret

marib valisiekibimizi kabul ederek bölgenin sorunları konusunda bizlere bilgi verdiler.vali, türk milleti ile tarihi, kültürel ve dini bağlarının bulunduğunu, buçalışmalarla İslam kardeşliğinin gereğini yerine getirdiğimizi dile getirdi. enbüyük desteği türkiye’den gördüklerini, bu bağlamda yemen halkı adına türkiye’dekihayırsever kardeşlere teşekkürlerini ve selamlarını iletmemizi istedi.

cevf bölgesinde yardım Çalışmaları

yardım çalışma alanlarımızdan cevfbölgesinde de 200 aileye gıda yardımı yapıldı, 50 adet kurban da buradakesilerek dağıtıldı. yetim annelerine meslek edindirme kursunu ziyaret ederekistişarelerde bulunduk.

hanik Çadır kampında yardım Çalışmaları

bin ailenin çadırlarda hayatınısürdürmeye çalıştığı hanik Çadırkampı kayalıklarla çevrili bir vadiye kurulmuş yolun, suyun, gıdanınbulunmadığı, sıcaklığın 35-40 dereceye kadar çıktığı gerçekten zor bircoğrafya. bölgede kum fırtınası eksik olmuyor.

hanik Çadır kampında İhh’nın 2018 denberi işletimini sürdürdüğü konteynır sağlık merkezindeki hastaları ziyaretedip, yetkililerden bilgi aldık. İlaç yetersizliği had safhada.

600 öğrencinin eğitim gördüğü çadırokulu ziyaret ettik. fırtınaya daha dayanıklı “çadır sınıf” projesini başlattık.

seyun bölgesinde yardım Çalışmaları

son yardım çalışmamızı seyun bölgesinde gerçekleştirdik. 250aileye gıda yardımı yapıldı. burada da 50 adet küçükbaş kurban kesilerek emanetlerinizen titiz bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

yemen’e doğrudan gidiş mümkün olmadığıgibi dönüşte de zorluklar yaşanıyor. amman uçağımızın iptali nedeniyle yurdadönüşümüz sudan/hartum üzerinden gerçekleşti.

emperyalistlerin üzerinde sürekli kirlioyunlar oynadığı yemen’deki her bir çocuk, her bir hasta sizi/bizi, sizin/bizimyardımlarımızı bekliyor. yemen’li yerel bir dernek başkanının “Önce allah’a,sonra türkiye’ye güveniyoruz.” sözü manidar olmakla birlikte; bize çok büyüksorumluluklar yüklüyor.

tüm aksaray’a yemen’li mağdur kardeşlerimiz adınateşekkür ederiz.’’

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Almanya’da düzenlenen EURO 2024 heyecanı
Sıradaki Haber EURO 2024’te günün maçları (15 Haziran)