Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YEMEN KONFERANSI DÜZENLENDİ

aksaray belediyesi ve İhh

aksaray belediyesi ve İhh tarafından ortaklaşa“yemen konferansı” düzenlendi. 

aksaray meslekive teknik anadolu lisesi konferans salonunda düzenlenen programaaksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı’nın eşi hasibe yazgı, emniyet müdürüali karabağ’ın eşi reyhan karabağ, İhh kadın kolları başkanı semiha keleş,aksaray İhh İnsani yardım derneği başkanı Önder Özkan ve çok sayıda davetlikatıldı.

kuran-ı kerim’in tilavetiyle başlayan gecedekonuşma yapan İhh genel başkan yardımcısı hasan aynacı, yemen’de yaşananinsanlık dramını tüm detayları ile anlatarak izleyicileri bilgilendirdi.

“peygamber efendimiz bir hadisinde “yemenbizimdir. bizde yemen’in” buyurmuştur.

hz. nuh’un çocuklarının ilk olarak bu bölgeyeyerleşmesiyle yemen olmuştur. arapların ilk ataları buradan gelmektedir.

hz. muhammed yemen’e çok değer vermiş ve muazbin cebel’i buraya vali olarak göndermiştir. yemen’i kaybeden tüm arapyarımadasını kaybeder. bunu bilen osmanlı daima bu bölgede askeri birliklerbulundurmuştur. zira yemen giderse kutsal topraklarda tehlikeye düşerdi.

yemen osmanlının bir parçası aynı ülkeninvatandaşı idik. 28 milyon nüfusa sahip olan yemen’in % 40’nı genç nüfusoluşturuyor.

enerjiyle alakalı geçiş noktası olan yemen çokbüyük bir jeopolitik öneme sahip. yılda 20-25 bin yük gemisinin geçtiği süveyşve aden körfezi yolunda olması yemen’in avrupa ve asya arasındaki önemini dahada artırmaktadır. stratejisi nedeniyle hep iç savaş yaşamış ve fakirbırakılmış. İlk İngilizlerin aden körfezini ele geçirmesi ile başlamış yemen’infakirliği. petrol ve madenleri yabancı şirketler tarafından çıkarılmış. mezhepsavaşları var gibi gösterilse de bugüne kadar uyum içinde yaşayan halkbirbirinden kız alıp vermekte birbirinin mescidine dostça girmekteydi.

husilerin İran’a yaklaşmasını bahane edensuud’un bin kadar husi’yi öldürmesiyle iç savaş tetiklendi. zaten fakir olanhalk iç savaş ve ambargolarla açlık sınırında. zenginlik ölçüsü yemen’de evindeçay, şeker ve bir parça mısır ekmeği olması. yemen; bölgedeki devletlerinhiçbiri engel olmada vergi vermeden ticaret yapabilmesinin kurbanıdır. ne yazıkki 20 milyondan fazla insan açlık sınırında. İnsanlar her an ölümle burunburuna kalmıştır.” dedi

yapılan konuşmanın ardından aksaray İhh İnsaniyardım derneği başkanı Önder Özkan, programa ev sahipliği yapan aksaraybelediyesine teşekkür ederek, belediye başkanı haluk Şahin yazgı’nın adınakonuşmacı İhh genel başkan yardımcısı hasan aynacı’ya tablo hediye etti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!