Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yazar Akbaş, ilgi çok olmasına rağmen alıcı çok az

Aksaray Sarraflar ve Kuyumcular

Aksaray Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı, Şair ve Yazar Yaşar Akbaş’ın ‘Mihenk Taşı’ isimli biyografik romanı okuyuculara ulaştı.

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kitap Günleri etkinliğinde okuyucularla kitabını buluşturan Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı, Şair ve Yazar Yaşar Akbaş kitabına ilgi olmasına rağmen satış olmadığını belirtti.

Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı, Şair ve Yazar Akbaş, “Bu kadar tanınır olmama rağmen 4 günde 5 kitap satabildik. Aksaray’ı anlattığımız kitabımıza, Aksaray halkının ilgi göstermemesi bizleri üzdü.” dedi.

“İlgi Çok Olmasına Rağmen Alıcı Çok Az”

Aksaraylı Şair ve Yazar Yaşar Akbaş’ın ilk biyografik romanı ‘Mihenk Taşı’, 5. Kitap Günleri kapsamında Cuma gün okuyucularla buluştu. Kitap Günleri etkinliğinde okuyucularla bir araya gelen başlayan Şair ve Yazar Yaşar Akbaş, “İlgi çok olmasına rağmen alıcı çok az. Bu kadar tanır olmama rağmen 4 günde ancak 5 kitap satabildik. Üzülerek belirtmek istiyorum. ‘Yerli tavlanı, yerli tazı alır’ demişler. Hayati İnanç, Bekir Develi gibi yazarların kitaplarına ilgi çok fazlaydı. Bu insanların bilgi ve birikimlerini inkâr etmemekle birlikte, adı geçen kişiler belki de hayatlarında ilk defa Aksaray’a gelmiş insanlardır. Oysa bizim eserimizde Aksaray’ı vilayet yapan Kara Vehbi Çorakçı Bey ilk sıralardadır. Biz kitabımızda Hasan Dağı’nın güzelliğini anlattık. Kitabımda, “Karlar yağmış ak gerdana, saçlara. Duvağın yakışmış süzül Hasan Dağı. Ak duvaktır vuslat olur yarına. Destanın yazılsın çağa Hasan Dağı dizeleri ile Hasan Dağı’nı anlattım” dedi.

“Nedendir Ki, Yerli Ve Milli İnsanımızdan Esirgenen Destek, Bir Kez Karşılaşacakları İnsanlara Veriliyor”

Dün memleket çocuklarından, şairlerinden, yazarlarından esirgenen desteğin bugün hala devam ettiğini ifade eden Yazar Akbaş , “Nedendir ki, yerli ve milli insanımızdan esirgenen destek, belki de ömürlerinde bir kez karşılaşacakları insanlara veriliyor. Geçmiş dönemde bir tarihte, Aksaraylı mahalli sanatçıların dâhil edilmediği bir festival düzenlenmişti. O zaman bizde demiştik ki, ‘Uzak yerden sanatçılar gelirler. Süslü lafla memleketimi överler. İş bitince unuturlar giderler. Duydun mu Aksaray festival varmış’ diyerek tepkimi göstermiştim. Durum gösteriyor ki, dün memleket çocuklarından, şairlerinden, yazarlarından, ozanlarından esirgenen destek bugün de ne yazık ki devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“Sarraf Ve Kuyumculuk Mesleğinin Acılarını, Hüzünlerini Anlatmaya Çalıştım”

Mihenk Taşı kitabı hakkında da bilgiler sunan Yazar Yaşar Akbaş, “Mihenk Taşı isimli kitabımda, sarraf ve kuyumculuk mesleğinin acılarını, hüzünlerini anlatmaya çalıştım. Vefat edenler, mesleği bırakanları anlattım. Aksaraylı Yunus Emre’yi, Kara Vehbi Çorakçı’yı, gelmiş geçmiş öğretmen camiasını, Aksaray Lisesi’nin hafızamda kalan önemli olaylarını ve insanlarını, beni ziyadesiyle yoran 12 Eylül ve Irak’ın işgalini, o günleri yaşamış biri olarak şiirlerle destekleyerek anlatmaya çalıştım. Kitaptaki anlatış, şiirlerle, türkülerle ve şarkılarla süslenmiştir. Ne denli başarılı olduğum ise okuyucuların takdirinedir. Daha önce 2 şiir kitabı çıkarmıştım. Mihenk Taşı, roman tarzındaki ilk kitabımdır” ifadesini kullandı.

Yazar Yaşar Akbaş, 5. Kitap Günleri etkinliğinde ziyarete gelen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş’a kitabını hediye takdim etti. İlköğretim öğrencileri ile de buluşan Yazar Akbaş, öğrencilerle kitap ve kültür hakkında konuştu.

Haber: Fatma Altınok