Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YAYA ÖNCELİĞİ TÜM İLÇELERDE YAPILDI

İçişleri bakanlığınca 06 Şubat

İçişleri bakanlığınca 06 Şubat 2019’da 12:00 ile 13:30saatleri arasında tüm türkiye’de eş zamanlı başlatılan aksaray’da veİlçelerinde bulunan yaya geçitlerinde trafikte yaya önceliği bilincininoluşturulması amacıyla “Öncelik hayatın, Öncelik yayanın” etkinliği programıyapıldı.

yıl boyunca yapılacak olan kampanyalar kapsamında, ilkçalışma aksaray’ın ortaköy, eskil, sultanhanı, ağaçören, sarıyahşi, gülağaç vegüzelyurt ilçe merkezlerinde başladı.

İlçe emniyet trafik timleri ve jandarma trafik timleritarafından okullarda öğrencilere   yayageçidi hakkında eğitim verildi. yıl boyunca düzenlenecek olan kampanyakapsamında tüm okullarda ve ülke genelindeki tüm il ve ilçe genelinde eğitimyapılacağı öğrenildi.  

görevlendirilen tüm kolluk personeli; ilçemerkezlerindeki yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yayageçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması, yayaların yayageçitlerini kullanmasının teşvik edilmesi ve yayaların güvenli bir şekilde yayageçitlerini kullanmalarının sağlanması amacına yönelik farkındalık sağlayıcı veeğitici faaliyetler gerçekleştirdi.

haber vedat tunç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Dünyada flamingoların kuluçkaya yattığı en
Sıradaki Haber Tuz Gölü kuluçkalardan çıkan yavru flamingolarla şenlendi