Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YAŞHADER’den “Özgür Filistin” sergisi

Yaşanabilir Hayatlar Derneğinin (YAŞHADER),

Yaşanabilir Hayatlar Derneğinin (YAŞHADER), Filistin’de yaşanan zulmü duyurmak amacıyla yönelik düzenlediği atölye sona erdi ve 18-50 yaş arası kadınların Filistin için yaptıkları resimler sergilenmeye başladı.

Yaşanabilir Hayatlar Derneği tarafından Filistin’e dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen Özgür Filistin Temalı Resim Atölyesi’nde 18-50 yaş arasındaki kadınlar hem resim yapmayı hem de duygularını tuvale dökmeyi deneyimledi. Atölyenin sona ermesinin ardından katılımcıların yaptığı resimler sergiye çıkarken sergi, gören vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan atölyenin resim öğretmeni Cansu Er “Resim yapmaktan daha öte, bu eserler Filistin’e olan duygularımızı ve bu topraklarda yaşanan vahşete karşı olan tepkimizi ifade ediyor. Katılımcıların göstermiş olduğu özverili çalışmalar gerçekten muhteşem. Atölyemiz Filistin’e olan duyarlılığımızı artırmakla birlikte katılımcıların resim alanında kendilerini keşfetmelerine de imkân tanıdı.” dedi.

YAŞHADER Başkanı Hamza Metehan Kılıç ise yaptığı açıklamada “Atölyemizin amacı, sanatın gücü ile Filistin’de yaşanan zorluklara ve mazlumların maruz kaldığı zulümlere odaklanarak gücümüzün yettiği kadar bunu duyurmak ve farkındalık oluşturmaktır. Aylardır devam eden zulüm ve soykırım karşısında katledilen mazlumların sesi olmayı, toplumu inşa eden kıymetli hanımefendilerin ellerinden sağlamayı amaçladık. Atölyeye katılım noktasında gösterilen hassas duyarlılık için hanımefendilere minnettarız. Hepimiz gücümüzün yettiği kadar zulme karşı olmakla ve bunu duyurmakla mükellefiz.” ifadelerini kullandı.

Atölye eserleri yıl boyunca Aksaray’ın muhtelif yerlerinde sergilenmeye devam edecek.

Hakan Hidayet Deniz